Arădenii au ajuns în culmea disperării

 photo dorinalupsearion_zpsa0e226b8.jpg

Facturile pe luna decembrie au adus sute de arădeni în pragul disperării. Acestea sunt mai mari și cu 300% față de luna noiembrie, deși au fost doar câteva zile de iarnă adevărată. Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad acuză Primăria că nu a făcut investiții la CET, unde angajații au o calitate deloc de neglijat: provind dintr-o culoare portocalie a unui partid politic.

Facturile la încălzire, mai mari cu 300%

Vasile Arion, vicepreședinte al Uniunii Locale a Asociațiilor Locative Arad spune că arădenii care locuiesc în blocuri au suferit un adevărat șoc când au primit de la CET facturile de încălzire pentru luna decembrie. „Sumele depășesc cu 200%-300% valorile lunii noiembrie, în condițiile în care în luna decembrie a avut doar câteva zile cu temperaturi scăzute. Dar CET-ul a considerat că a fost frig permanent și ne-a vândut căldură fără să le-o cerem, marfa necompetitivă și prea scumpă pentru mulți dintre noi”, a declarat Vasile Arion. El spune că s-a ajuns la aceste costuri uriașe ale gigacaloriei în Arad datorită lipsei de interes al autorităților publice locale pentru modernizarea CET-ului, care să ducă la eficiența economică pe tot lanțul de producție, transport și distribuție.

Arădenii susțin pe banii lor angajații de partid

„Nefacându-se nimic în afara de creșterea prețului gigacaloriei până la limita suportabilității, arădenii au devenit printre cei mai năpăstuiți locuitori ai României din acest punct de vedere. Practic, un oraș întreg susține pe bani grei lipsa de performanță a CET-ului, un mastodont ce-i căpușează la propriu pe arădeni, înțesată de angajați provenind dintr-o culoare portocalie a unui partid”, a explicat Vasile Arion. Vicepreședintele Uniunii Locale a Asociațiilor Locative Arad spune că Aradul e pe picior de război cu administrația publică locală, iar oamenii de la blocuri sunt revoltați și gradul de nemulțumire a atins apogeul. „Până la terminarea lucrărilor de investiții demarcate în ceasul al XIII-lea la CET, nu există decât soluția măririi nivelului de subvenționare, acum mai mult declarative decât suficiente. Am făcut în acest sens propuneri pentru nivelul de subvenționare cât de cât mulțumitor, cu ocazia dezbaterii organizate pe proiectul bugetului municipiului Arad pe anul 2014. Sperăm că măcar în fața acestei situații fără limită în care s-a ajuns, autoritățile locale să reacționeze pozitiv și să ușureze viața a 60% dintre locuitorii Aradului care trăiesc la blocuri”, a declarat Vasile Arion.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 3 =