Propuneri ULAL pentru buzunarele arădenilor

 photo dorinalupse_zps40f6c5c6.jpg

Uniune Locală a Asociațiilor Locative Arad a trimis Primăriei municipiului Arad propunerile susținute la dezbaterea publică din 29 ianuarie 2014, pe tema bugetului municipiului Arad. Redăm mai jos adresa ULAL:

„CĂTRE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ARAD

PROPUNERILE UNIUNII LOCALE A ASOCIATIILOR LOCATIVE ARAD, SUSTINUTE IN DEZBATEREA PUBLICA PE PROIECTUL BUGETULUI DE VENITURI-CHELTUIELI AL MUNICIPIULUI ARAD PE ANUL 2014-DEZBATERE DESFASURATA IN 29.01.2014 LA SOLICITAREA UNIUNII LOCALE A ASOCIATIILOR LOCATIVE.

PROPUNERI

A) AVAND IN VEDERE : contextul actual economico-social determinat in starea sociala a locuitorilor municipiului Arad care locuiesc majoritatea in blocuri (55-60%) si tinand cont de principiul suportabilitatii utilitatilor publice prevazut de legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice; nivelul atins al cheltuielilor cu intretinerea din asociatiile de proprietari foarte mare, aproape insuportabila determinat in special de costul incalzirii din totalul cheltuielilor lunare ( circa 70-75%); cuantumul alarmant al restantierilor din asociatii si numarul mare de asociatii datornice la CET L la intrarea in sezonul de iarna cu restante de aproximativ 1,4 milioane lei provenite de la aproximativ toate asociatiile; iesirile din SA CET prin debransari legale sau ilegale, fapt determinat in majorarea pierderilor la furnizor, pe actualul sistem de transport si distributie, ducand la majorarea ineficientei acestui sistem; aducerea de prejudicii in lantul de aprovizionare-facturare-achitare furnizori materii prime la cele doua CET-uri de producere si furnizare a energiei termice; pentru o perioada limitata pana cand se va finalize investitiile in retehnologizarea CET-urilor astfel incat sa se ajunga la pretul prognozabil de 16 euro/gigacalorie;
B) PROPUNEM PRETUL LOCAL AL ENERGIEI TERMICE FACTURAT POPULATIEI PENTRU ANUL 2014, DE 232,00 LEI/GIGACALORIE.

totalul necesar de subventii pentru anul 2014, va fi de:
7210mii lei, subventia ce se va acorda pe gigacalorie fiind de 69,68 lei.
sumele necesare acestei subventii propunem a se aloca, prin diminuarea urmatoarelor categorii de cheltuieli, astfel :
de la CAP. 67.02————-cu 2.950 mii lei.
cheltuieli de capital ———cu 2.000 mii lei
de la rezerva——————-cu 2.260 mii lei
Total =7.210 MII LEI

PRIVITOR LA CAPITOLUL REABILITARE TERMICA POZITIA 144 PE LISTA PROGRAMULUI DE INVESTITII PE ANUL 2014.

se aloca suma de 602 mii lei, pentru terminarea reabilitatii termice a celor 17 blocuri incepute in anul 2009. Era si cazul sa fie terminate acum, in cel de-al saselea an de cand au fost incepute. Acum intreaga suma necesara finalizarii acestor blocuri va fi suportata din bugetul local. Ne intrebam de ce s-a dat vina pana acum pe guvernul Romaniei , pentru nesustinerea financiara pentru lucrarile la cele 17 blocuri. Ar fi cazul la o mai mare responsabilitate atunci cand se da raspunsuri de catre primarie catre cei care interpeleaza diferite probleme.

PROPUNEM ACORDAREA A 10% CA BONURI PENTRU CEI CARE ISI PLATESC TAXELE SI IMPOZITELE PANA LA 31.03.2014 SI NU 5% CARE SE ACORDA IN PREZENT.

Presedintele Uniunii Locale a Asociatiilor Locative Arad
Dorina Lupse”

Comentarii

comentarii

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here