Primarul Aradului acuză Inspectoratul școlar

 photo 1391764600795_zps31b514a1.jpg

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a prezentat situația proiectului Centru de zi pentru copii „Arlechino” și spune că municipalitatea este obligată să renunțe ca urmare a refuzului de avizare din partea Inspectoratului Școlar Județean.

În luna mai a anului 2012, Consiliul Local Municipal a decis înfiinţarea Centrului de îngrijire de zi pentru copii „Arlechino”, în cadrul Proiectului „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent”. Centrul urma să fie înființat într-un imobil din patrimoniul municipiului, situat pe str. Ardealului nr. 29 în cartierul Grădiște. În vederea amenajării s-a solicitat, conform legii avizul Inspectoratului Școlar Județean, deoarece până în urmă cu aproximativ 10 ani aici a funcționat o sală de educație fizică. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean a refuzat schimbarea destinației imobilului, argumentându-se că acesta este necesar activităţii de învăţământ. „Răspunsul primit de la Inspectoratul Şcolar ne arată că nu au nici o preocupare pentru a susţine amenajarea unui centru care oferă copiilor defavorizați servicii de prevenire a separării de părinți, de prevenirea a abandonului școlar și sprijin pentru îmbunătățirea performanțelor lor școlare. Argumentul invocat nu are nici o o susţinere reală, pentru că acea clădire existentă este într-o avansată stare de degradare şi dacă am fi primit aprobare de la Inspectorat ar fi trebui să o demolăm. Regretăm blocajul şi dezinteresul inspectorului şcolar general pentru o astfel de investiţie”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Municipalitatea arădeană, prin Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară, oferă pentru numeroși copii din familii defavorizate programe specializate de asistență pentru menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor copilului şi ale părinţilor săi, pentru depăşirea situaţiilor care ar putea determina separarea copilului de familie precum şi pentru prevenirea abandonului şcolar şi sprijinirea copiilor de a obţine rezultate şcolare cât mai bune. Serviciile de zi oferite în Centrul „Curcubeu” și în mai multe școli din municipiu au ca beneficiari aproape 400 de copii arădeni din familii defavorizate, care au șansa să aibă acces la educație și îngrijire.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here