Parfumuri și țigări confiscate la intrarea în România

art.frontieraPoliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au descoperit 3310 pachete de ţigări şi 266 parfumuri fără documente de provenienţă.

La punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat la controlul specific un cetăţean român în vârstă de 37 ani, din județul Covasna, care conducea un microbuz înmatriculat în România, cu remorcă. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit în remorca microbuzului, ascunse în bagaje, 3310 pachete de ţigări de diferite mărci şi 221 flacoane de parfum de diferite mărci (Christian Dior, Chanel Chance etc.). Şoferul a declarat că a primit bagajele de la o persoană necunoscută din Budapesta și trebuia să le transporte la Sfîntu Gheorghe, dar nu a știut nimic despre conţinutul acestora. Tot în remorcă, în bagajul unui pasager în microbuz, cetățean român în vârstă de 46 de ani din Bucureşti, au fost descoperite alte 45 de parfumuri. El a declarat că produsele îi aparţin şi le-a cumpărat în regim de consignaţie, dintr-o parfumerie din Budapesta, dar nu a avut documente de proveniență. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 65.100 lei şi parfumurile, în valoare de 66.500 lei au fost reţinute în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără marcaje sau marcate necorespunzător.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici