Numărul utilizatorilor de online banking s-a triplat

online_bankingUn studiu Erste și BCR 2014 arată că numărul utilizatorilor de online banking în România a crescut de 3 ori în ultimii 3 ani. Acesta relevă faptul că procentul utilizatorilor de online banking din România a crescut în ultimii 3 ani, de la 2% la 6% și rămâne pe un trend evident ascendent.
Banca Comercială Română, datorită numărului mare de clienți, are în fapt cea mai mare comunitate de utilizatori ai serviciilor bancare digitalizate/e-banking, cu peste 250.000 de utilizatori activi. Studiul comandat de Erste Group și BCR arată că aproape o cincime din totalul românilor bancarizați se bazează pe un mix între folosirea serviciului de online banking sau mobile banking și o vizită la o sucursală. Același studiu arată că 69% dintre cei care dețin deja produse bancare folosesc cel mai des zona de self service unde efectuează plăți, fac depozite și retrageri, acesta fiind canalul de tranzacționare folosit cel mai des. Zona de consiliere rapidă este folosită de peste 60% din respondenți pentru operațiuni de tranzacționare. 28% dintre utilizatorii de Internet banking folosesc acest canal pentru a face plăți fără numerar, ordine de plată sau pentru a-și verifica situația contului. 63% dintre respondenți se informează cu privire la produsele bancare direct din unitatea bancară, 51% solicită consiliere, iar 28% are ca principală sursă de informare familia sau prietenii. În România, 26% dintre respondenți cu vârste cuprinse între 30-49 ani dețin un smartphone, 14% o tabletă, 47% au un PC si 41% un laptop/notebook. 47% din utilizatorii de smartphone și tablete folosesc internet banking-ul pe telefoane sau tablete pentru plăți și ordine de plată, iar 41% folosesc un browser pentru verificarea conturilor și a soldului.
Studiul a fost efectuat în februarie 2014 și a fost folosită metoda Computer Aided Personal Interviewing – interviu față în față. Grupul țință intervievat a fost format din populația bancarizată din România cu vârste cuprinse între 15 și 65 ani. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1238 de persoane.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + 10 =