Gheorghe Falcă primește întăriri din PP-DD

falca_gheorgheUn important grup de consilieri locali și județeni aleși pe listele PP-DD, în frunte cu vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Remus Guțu și viceprimarul Cătălin Țițitigă a trecut în rândurile organizației județene a PDL. Guțu, Țițitrigă și câțiva reprezentanți ai consilierilor locali au vrut să demonstreze public faptul că au ales un nou partid, care este de fapt aliatul lor de doi ani de zile, fără presiuni sau alte forme de a fi convinși în afara propriei lor dorințe de a continua activitatea politică într-o formațiune care le apreciază munca și rezultatele. Ei au dorit să demonteze afirmațiile președintei PP-DD, Simona Man, care a încercat să minimalizeze pierderile suferite de partid, prezentând documente clare care atestă cu au anunțat din timp faptul că au ales un nou drum politic. Nemulțumirile celor de la PP-DD au pornit după alegerile europarlamentare când, deși arădenii au obținut al doilea scor pe țară al partidului, conducerea centrală a decis dizolvarea biroului permanent județean, fără nici o motivație, după cum a precizat Remus Guțu. „Eu am fost vicepreședinte la nivel național dar nimeni nu m-a consultat vreodată privitor la alianța cu PSD”, a declarat Remus Guțu. În total, 29 de aleși locali au trecut deja oficial la PDL, alte decizii în acest sens urmând să fie adoptate în zilele următoare. Se pare că inclusiv consilierul județean Ioan Seculi, tatăl Simonei Man, ar intenționa să treacă la PDL, după cum a afirmat Remus Guțu.
Grupul fost PP-DD-ist a anunțat că va urma politica și deciziile conducerii PDL din Arad și ale lui Gheorghe Falcă, care este președinte județean al partidului. Atât Cătălin Țițirigă cât și Remus Guțu au declarat că sunt convinși că își vor păstra funcțiile de viceprimar al Aradului, respectiv vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. Rămâne de văzut însă cum se va împlini această convingere a celor doi în condițiile în care și PNL, aliat cu PDL, are pretenții la funcții înalte la nivelul conducerii municipiului și județului Arad.
PP-DD a deținut la Arad singurele funcții de viceprimar de municipiu reședință de județ și vicepreședinte de consiliu județean ale partidului din țară, obținând și doi deputați la alegerile parlamentare din 2012. Până acum este cert că au trecut la PDL consilieri locali din Nădlac, Pecica, Sebiș, Lipova, Chișineu Criș, Sântana, Păuliș, Secusigiu, Șeitin, Ususău, Sintea Mare, Zimandu Nou, Cărand, Bocsig, Semlac, lista fiind în continuare deschisă, în condițiile Ordonanței Guvernului Ponta care reglementează modul în care aleșii locali pot, în termen de 45 de zile, să își schimbe apartenența politică. De asemenea, s-a precizat că majoritatea membrilor organizațiilor din localitățile respective au trecut la PDL.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − seventeen =