Plan al polițiștilor arădeni pentru siguranța elevilor

Poliţiştii arădeni au pregătit pentru anul şcolar 2014-2015, măsuri pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zona unităţilor de învăţământ.
Astfel, la nivel local, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, s-a adoptat un plan comun pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar. Măsurile pe care le au în vedere poliţiştii pentru acest an şcolar sunt structurate pe trei paliere: prevenirea prin acţiuni educative, verificarea modului de supraveghere şi pază a unităţilor şcolare şi acordarea sprijinului de specialitate, precum şi activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin numărul unic de urgență 112 şi combaterea absenteismului şcolar.
În urma măsurilor concrete adoptate în acest sens, în anul şcolar precedent, la nivelul judeţului Arad, infracţionalitatea în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă a scăzut cu 16,6 %.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × three =