Festivalul internațional Logos, „Arte și Har”

art.afis festival logosTeatrul de stat „Ioan Slavici” din Arad va găzdui, începând de marți, 5 mai, manifestările incluse sub genericul Festivalului „Logos și Har”.
Festivalul, care se desfășoară cu binecuvântarea IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, este dedicat copiilor și tinerilor care iubesc artele, fiind organizat în urma unor parteneriate încheiate între Arhiepiscopia Aradului și diverse instituții publice, locale și județene, arădene. La ediția din acest an participă 80 de copii și tineri talentați, îndrumați de 10 coordonatori de grup, cu aptitudini remarcabile în toate artele, din grădinițele, școlile, liceele, colegiile și universitățile bănețene, cu invitați din Republica Moldova, Austria și SUA.
Festivalul Logos, „Arte și Har” promovează toate artele, de la muzică la teatru creștin, afirmă dimensiunea moral-catehetică a filmului artistic și documentar religios, promovând cunoașterea etosului biblic și patristic prin seminarii, simpozioane și conferințe publice, prin invitarea unor lectori din țară și din afară, care se dăruiesc problemelor și nevoilor sociale, artistice și culturale prezente ale tinerilor și familiilor, ale școlilor și ale universităților. Ediția din acest an este închinată IPS dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, care a dovedit, prin deschiderea față de proiectele și parteneriatele pastoral-misionare, artistice, educative și sociale ale Centrului Eparhial, că dă dovadă de o adevărată tinerețe spirituală. Coordonatorul festivalului este Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three − one =