Două săptămâni de sărbătoare pe bani publici

gheorghe_falcaAnul acesta, timp de două săptămâni, Centrul Municipal de Cultură și Primăria Municipiului Arad vor sărbători Zilele Aradului și propun arădenilor o efervescență de evenimente culturale, artistice, recreative și sportive pentru cei mici și mari.

Atât centrul orașului, cât și cartierele vor fi animate de concerte, expoziții, ateliere de creație, ateliere de teatru, spectacole folclorice, proiecții de film în spațiu neconvențional, proiecții de film la piscină, târgul estival și tradiționalul festival al cătlanelor, etc. „Ediția de anul acesta a Zilelor Aradului este una cu totul specială pentru orașul nostru, întrucât Aradul și-a anunțat în 2015 candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. Sărbătoarea orașului va fi, așadar, dedicată acestei candidaturi, linia de forță, cupola sub care vom găzdui Zilele Aradului anul acesta fiind ‘ARAD 2021’. Dorim astfel să promovăm acest deziderat, atât în rândul arădenilor, cât și dincolo de hotarele județului și chiar ale României”, a declarat Gheorghe Falcă, Primarul Municipiului Arad.

În etapa de pregătire a Zilelor Aradului de anul acesta, Centrul Municipal de Cultură Arad a invitat artiști, organizații culturale, grupuri de inițiativă locală și alți actori interesați ai orașului Arad să propună micro-proiecte care, în urma unei selecții, au fost incluse în programul celor două săptămâni de evenimente. „Ne-am dorit ca anul acesta să construim Zilele Aradului împreună cu arădenii și ne bucurăm că au răspuns cu entuziasm apelului nostru la micro-proiecte. Ne-am propus și am reușit să închegăm un program generos și variat, cu evenimente și activități din domenii precum teatru, arte vizuale, arte media, design, film, sport și altele. Suntem convinși că fiecare arădean va găsi în programul Zilelor Aradului evenimente pe gustul său”, a declarat Daniela Pădurean – Andreica, director executiv al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici