Proiecții de film în hală nouă la Teba

harta noua 800x800Vineri, 17 septembrie 2015, de la ora 20, va avea loc proiecția filmului „Epuizați”, ultimul din seria celor 12 documentare KineDok aduse de One World Romania la Arad în colaborare cu echipa CitiZenit. Protagoniştii sunt persoane cu vârste peste 55 de ani, cei care au trăit peste 30 de milioane de minute. Filmul prezintă audiţiile şi pregătirea unei piese de teatru şi a unui documentar, personajele fiind provocate să vorbească despre cele mai importante minute din viaţă într-un număr de secunde egal cu vârsta lor, iar rezultatul este uneori de o onestitate brutală. „Epuizați” arhivează procesele în care protagoniştii devin mai mult decât indivizi adunaţi la întâmplare: trebuie să înfrunte împreună decadele propriei tăceri şi să-şi asume responsabilitatea pentru lumea în ruine pe care o lasă moştenire noilor generaţii.
Cu ocazia proiecției documentarului „Epuizați” se va inaugura și o nouă hală refuncționalizată din Teba. Încă un pas în parcursul tranformării Fabricii Teba într-un centru cultural îl constituie și deschiderea Muzeului Teba, amenajat de ID design studio, cu ajutorul CitiZeniților.
Meniul cinematografic al lunii octombrie va cuprinde, desigur, și filmele de miercuri de la TebaKinema, însă și Filmtettfeszt – Zilele Filmului Maghiar, în parteneriat cu echipa Filmtett din Cluj-Napoca. În perioada 2-3 octombrie, vor rula cele mai recente creații cinematografice din Ungaria și Transilvania în cadul Filmtettfeszt – Zilele Filmului Maghiar la Arad.
Întrucât comunitatea de la Teba crește subtanțial lună de lună, cele două hale în care au avut loc diverse evenimente în această vară se transformă din galerii pop-up și centre alternative de artă contemporană într-un important centru regional. Festivalul ArtEncounters, aflat anul acesta la prima ediție, care se va desfășura la Timișoara în luna octombrie și care promite să fie cel mai amplu și important festival de artă din România (poate, în timp, chiar din Europa de Est), va fi prezent și în Arad cu expozițiile din luna octombrie de la Teba. Cu această ocazie, hala mare devine galerie cu acte în regulă.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − eighteen =