Festivalul „Dorel Sibii” din Săvârşin

poza evenimentÎn perioada 10 – 11 septembrie, la Săvârșin, se desfășoară cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului de literatură dedicat scriitorului Dorel Sibii.
Festivalul de Literatură „Dorel Sibii” se află la cea de-a XVIII-a ediţie și vor participa scriitori din Arad şi judeţele Timiş, Hunedoara și Bihor. Vor avea loc dezbateri, mese rotunde, lecturi publice şi acordare de premii.
Evenimentul îşi propune stimularea şi valorificarea creaţiei literare, confruntarea de idei, contacte între scriitori şi public prin lecturi publice, dezbateri pe teme literare.
Dorel Sibii a fost un cunoscut scriitor arădean, autor a mai multor cărţi de poezie, proză şi teatru pentru copii. După dispariţia la numai 53 de ani, un grup de scriitori membri ai Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România şi colaboratori ai Revistei de Cultură „Arca” au hotărât să lanseze un Festival şi Concurs literar la Săvârşin, care să-i poarte numele. De câţiva ani, printre amfitrionii Festivalului „Dorel Sibii” de la Săvârşin se numără şi Fundaţia culturală „Principesa Margareta”, care, în prezenţa Alteţelor Lor Regale, acordă, an de an, un premiu substanţial unui scriitor consacrat participant.

Programul Festivalului „Dorel Sibii” este următorul:

Sâmbătă, 10 septembrie
Ora 11.00 – Castelul Regal:
Acordarea Premiilor la concursul de creaţie literară a tinerilor participanţi la Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori – Căsoaia, Arad, Săvârşin – ediţia 2016.
– Acordarea Premiului pentru literatură a Fundaţiei „Principesa Margareta”, ediţia 2016
Ora 12.00 – Primăria Săvârşin:
Dezbatere cu tema: Poezia în grai bănăţean.
1. Creaţii în lectura autorilor invitaţi.
2. Teme de discuţie:
– Folclor sau creaţie originală? Pseudoliteratură sau un curs paralel liric? Kitsch sau umor neaoş? Moare poezia în grai?
Ora 15.00 – Masă festivă şi foc de tabără pe deal „la Moşu Miu”. Seară de poezie.
Duminică, 11 septembrie
Ora 11.00 – Plecarea invitaţilor

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici