Se ascut săbiile în PRU: se cere capul conducerii partidului

PRU caută responsabili pentru eșecul în alegeri, partidul nereușind să obțină statutul de partid parlamentar. Recentul scandal din jurul lui Sebastian Ghiță afectează de asemenea imaginea partidului. În cadrul ședinței Biroului Permanent Național care are loc astăzi la București, o parte dintre organizații vor supune dezbaterii o moțiune extrem de dură, „PRU, încotro?”, care are la bază prevederile art. 26: „membrii PRU au următoarele drepturi: să-şi exprime liber opiniile referitoare la activitatea partidului şi a forurilor sale de conducere, în cadrul structurilor organizatorice ale partidului; să fie informaţi cu privire la activitatea organizaţiei din care fac parte şi a forurilor de conducere ale acesteia; să participe la întrunirile şi şedinţele forurilor de conducere în care urmează să se dezbată şi să se adopte o hotărâre cu privire la activitatea sau funcţia lor politică; să se adreseze forurilor de conducere ierarhic superioare în situaţiile în care cererile sau doleanţele lor nu s-au rezolvat”. Documentul care ne-a parvenit la redacție este extrem de critic la adresa celor care au condus partidul. „Situația de față a Partidului România Unită este cea a unei încremeniri în proiect. După rezultatul de la alegerile parlamentare care va fi analizat pe scurt în acest document, PRU a dispărut de pe scena politică ca și cum nu ar fi existat, așa zișii comunicatori ai partidului devenind doar comentatori pe tema scandalului unor dezvăluiri care nu au legătură nici cu doctrina, nici cu activitatea partidului. În această situație, se pune întrebarea ”PRU, încotro?”. Ascunderea gunoiului sub preș, camuflarea erorilor și a devierilor și vopsirea lor în mari succese nu modifică starea de fapt care este aceea că PRU și-a pierdut linia doctrinară, identitatea naționalistă și nu mai are nici o viziune sau perspectivă de oferit, din postura în care se află în prezent, nici măcar propriilor membri, darămite celorlalți cetățeni români care ar putea fi interesați de valorile identitare. Se impune de aceea, după prezentarea punctuală a blocajului actual în care se află partidul și a cauzelor care ne-au adus în acest impas, să identificăm soluții urgente și să purcedem la aplicarea lor imediată, dacă dorim ca acest proiect politic, demarat cu intenția de a veni în sprijinul istoriei acestui Neam, să continue conform cu principiile sale constitutive. Trebuie precizat că Biroul Permanent Național nu poate fi făcut responsabil pentru deciziile din ultima vreme deoarece acesta nu a fost întrunit de mult timp și niciuna din deciziile oficiale din ultimele 6 luni nu a fost luată în cadru statutar. Trebuie amintit aici că declarația președintelui PRU din noaptea alegerilor potrivit căreia ”BPN sunt eu cu Sebi” arată o ieșire totală în afara cadrelor statutare ale partidului. Oameni veniţi de nicăieri aflăm acum că au destinul partidului în mâini, livrat de nu se ştie cine”, se arată în preambulul moțiunii.
După analizarea situației partidului cu erorile care ar fi condus la înghețarea activității acestuia înainte și după alegeri, se propun, de către susținătorii moțiunii și soluții. În principal este vorba despre convocarea unui Congres extraordinar al partidului, în conformitate cu prevederile statutului partidului, convocarea Comisiei de Etică și a celei de Control Financiar Intern, numirea unui purtător de cuvânt, aplicarea de sancțiuni conform prevederilor art. 30 din statut și, după efectuarea acestor pași, demisia întregului Birou Permanent al PRU și a președintelui partidului și preluarea conducerii interimare de către Comitetul de Organizare a Congresului PRU, conform art. 26, lit. k, prin care se precizează că membrii PRU au dreptul ”să demisioneze din orice funcţie deţinută în cadrul partidului”. Comitetul trebuie să elaboreze ulterior proiectul de ”strategie de acțiune a partidului între două Congrese” pe care să îl propună spre aprobare Congresului Extraordinar, conform cu art. 70, alin c) din Statut. Ulterior, se dorește demararea de negocieri cu alte forțe naționaliste, pentru unificarea acestei zone politice. Conform surselor noastre, nemulțumirea față de conducerea PRU este mare, susținătorii moțiunii fiind deciși fie să provoace demisia conducerii fie să se retragă din partid.
Președintele PRU Arad, Adrian Pavel Mureșan, aflat la București, la ședința BPN al PRU, nu a putut fi contactat pentru a oferi precizări privind moțiunea „PRU, încotro?” și poziționarea organizației arădene față de acest document.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here