Consiliul Judeţan Arad a prezentat administraţiilor locale posibilitatea accesării banilor europeni

Consiliul Judeţan Arad a organizat o întâlnire cu reprezentanţii administraţiilor locale, pentru prezentarea oportunităţilor de finanţare oferite de Programul Interreg V-A România – Ungaria. În cadrul discuţiilor, Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi Paul Lazarov, reprezentant BRECO Arad, au explicat priorităţile oferite de program și au fost purtate discuţii pe marginea proiectelor prioritare. „Întâlnirea a avut drept scop promovarea apelurilor programului, cu accent pe cele trei apeluri deschise „Axa prioritară 1, Axa prioritară 2 şi Axa Prioritară 5- aferente actualului apel de propuneri de proiecte, cât şi apelurile care urmează a fi lansate în lunile imediat următoare,” a declarat Paul Lazarov, reprezentant BRECO Arad.
Pentru proiecte sunt prevăzuţi 209.165.123 euro, din care 177.790.352 euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. „Politica administraţiei judeţene este aceea de a asigura fonduri cât mai mari pentru necesităţile de funcţionare, dar şi pentru investiţiile necesare, mai ales în domenii sensibile cum ar fi Sănătatea, Situaţiile de Urgenţă sau Infrastructura rutieră. Pentru aceasta, ne dorim în primul rând atragerea de fonduri europene, apoi naţionale, urmând ca din bugetul proprii să suplinim cât putem, atât pentru nevoile noastre, ale Consiliului, cât şi pentru susţinerea comunităţilor locale acolo unde este necesar. Marea oportunitate a momentului o reprezintă fondurile europene. Pentru a asigura un nivel ridicat de informare asupra oportunităților de finanțare am organizat acest eveniment”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.
Consiliul Judeţean a depus în cadrul Programului Interreg V-a România – Ungaria proiectul „Cross – border network disaster resilience and emergency situations risks management – CBN”, proiect comun al judeţelor Timiş, Arad, Csongrad şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă. „În urma înţelegerii cu partea maghiară, Aradul şi-a fixat ca prioritate domeniul Sănătăţii, mai precis înfiinţarea unei secţii de Oncologie. Există, însă, riscul ca investiţia să fie considerată «ajutor de stat», iar Consiliul Judeţean să plătească din bugetul propriu această investiţie. Până la clarificarea situaţiei, noi am pregătit documentaţia atât pentru proiectul pe Sănătate, cât şi pentru infrastructura rutieră. Dacă vom accesa banii pentru drumuri, dorim să reabilităm reţeaua de drum judeţean aflată de-al lungul frontierei, tronsoanele care necesită reabilitări şi modernizări, de la Nădlac până la Chişineu-Criş, legând şi celelalte două oraşe: Pecica şi Curtici”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici