Bușoi n-are dreptul să apere statutul PNL pentru ca Falcă să rămână președinte la Arad

La PNL Arad, statutul nici nu mai contează și este călcat în picioare dacă trebuie să îi aducă voturi lui Gheorghe Falcă. Alegerile din PNL Arad demonstrează acest lucru.
Totul a pornit de la depunerea candidaturilor pentru funcția de președinte al organizației județene a PNL Arad. Gheorghe Falcă și-ar fi dorit să fie candidat unic. Ghinion, însă. Și-au anunțat candidatura Călin Abrudan, un liberal cu vechime în PNL, care a renunțat ulterior la candidatură și deputatul Eusebiu Pistru. Văzând că există concurență, Gheorghe Falcă a încercat să facă ce știa el mai bine: să impună delegații care i-ar fi adus voturi. Adică, să fure alegerile. Călin Abrudan, primarul orașului Ineu a sesizat conducerea centrală a partidului pentru că a constatat că desemnarea delegaților pentru conferința județeană de alegeri s-a făcut pe colegii și nu pe UAT-uri. Statutul partidului, care este publicat chiar pe site-ul PNL, arată clar formele de organizare și nu menționează nicăieri organizarea partidului în teritoriu pe colegii electorale. Pentru a aduce alegerile de la Arad în legalitate și normalitate, secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi, a trimis o adresă oficială conducerii PNL Arad, adică lui Gheorghe Falcă, prin care a explicat mai pe înțelesul organizatorilor alegerilor de la Arad ceea ce prevede statutul partidului. Numai că acest lucru a inflamat tabăra lui Gheorghe Falcă. Surse din interiorul PNL Arad au povestit ce s-a întâmplat după ce adresa secretarului general interimar al PNL, Cristian Bușoi, a ajuns la Arad. „Cine-i (… de) Bușoi acesta să ne spună el ce trebuie să facem?”, au răbufnit membrii de marcă ai grupării Falcă. O declarație publică a viceprimarului Călin Bibarț, postată pe contul său de socializare, arată clar care este poziția liberalilor arădeni față de conducerea centrală a partidului. „Aradul nu este o colonie a Bucureștiului, ca să fim foarte bine înțeleși, este una dintre cele mai puternice organizații din acest partid, care știe să își gestioneze problemele. E binevenit oricine, nu e nici o problemă, dar nici într-un caz să ne supervizeze pe noi sau să ne dea lecții cineva din partid”, a declarat Călin Bibarț, prim-vicepreședinte al organizației municipale a PNL Arad. Călin Bibarț a precizat pentru site-ul aradonline că: „Secretarul general interimar nu are nici o cădere să stabilească criteriile de alcătuire a delegațiilor. În primul rând, el nu face parte din comisia de stabilire a criteriilor, deci nu poate decide în acest sens. În al doilea rând, comisia face doar recomandări, nu ia decizii, iar recomandările pot sau nu pot să fie puse în aplicare de către organizațiile județene”.
Altfel spus, pentru liderii liberali arădeni grupați în jurul lui Gheorghe Falcă, statutul PNL nu contează iar oricine încearcă să-i aducă pe calea legalității este neavenit și nu este în drept a le da lecții. În paranteză fie spus, conform statutului marca Falcă, organizația puternică a PNL la nivel municipal și-a stabilit un birou incomplet, format din doar trei membri, care au avut sarcina de a desemna după cum au vrut mușchii lor, nu printr-un proces democratic, delegații la conferința pregătită a-i oferi cadou un nou mandat de președinte județean al PNL Arad lui Gheorghe Falcă.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here