KINOdiseea aduce cele mai bune filme pentru copii la Arad

KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tânăr din Europa Centrală și de Sud-Est, revine în premieră anul acesta cu o ediție intermediară, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”, în București, Arad, Cluj și Pitești.
După debutul de la Arad din 2016 de la Cinema Arta cu șapte pelicule inedite, KINOdiseea se întoarce în săptămâna „Școala Altfel”, când cei mici învață despre materii neobișnuite în moduri neconvenționale. Spectatorii pot viziona 14 filme premiate la edițiile trecute KINOdiseea, dar și ecranizări clasice, în 17 proiecții, zilnic de la orele 10:00 și 12:00 la Cinema Arta și de vineri până duminică la ora 20:00 la Grădina de Vară Cinema Arta.
Printre filmele din selecție se numără „Ponyo”, capodopera lui Hayao Miyazaki, câștigătoare a Celui mai bun film la KINOdiseea 2012 și a Leului de Aur la Festivalul de la Veneția. Filmul împărtășește povestea fantastică a lui Sosuke, un băiețel ce trăiește într-un oraș pe o stâncă de deasupra mării, și a lui Ponyo, peștișorul pe care îl salvează de la moarte și care dorește cu ardoare să devină om.
Cel mai bun film la KINOdiseea 2016, „Blanka”, spune poveste unei fetițe de 11 ani, care supraviețuiește singură în Manila, cerșind și furând de la turiști. Într-o zi îi vine în cap o idee absurdă: dacă ar fi în stare să-și cumpere o mamă, ar putea duce o viață mai bună. Dar trebuie să facă eforturi uriașe pentru a aduna destul de mulți bani.
Pentru copiii mai mari, este recomandat „Labyrinthus”, câștigătorul trofeului KINOdiseea pentru cel mai bun film în 2015, o istorie fantastică plină de aventuri și peripeții, în care viețile prietenilor protagonistului sunt în pericol într-un joc video. De neratat este și simpaticul „Orășel Alandala”, al lui Veit Helmer, unde copiii și bunicii reușesc să transforme un orășel din Europa într-un loc al invențiilor și al recordurilor. Mașina de gunoi devine fabrică de biciclete, o macara devine rollercoaster și totul pare posibil atunci când imaginația nu mai are limite.
De asemenea, toți nostalgicii au ocazia să revadă alături de cei mici filmele Disney clasice „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, „Cartea junglei” și „Cocoșatul de la Notre Dame”, povești de neuitat care au bucurat copilăria multor generații.
KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, atât ca număr de filme, cât și ca număr de spectatori.
KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centrului Municipal de Cultură Arad, Primăria Arad, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul local Cluj-Napoca.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici