Deputatul Faragó cere clarificări: care este viitorul celor patru puncte de frontieră de week-end de la graniţa cu Ungaria?

Petru Faragó, deputat UDMR de Arad, a depus şi a înregistrat o întrebare în Camera Deputaţilor. El s-a adresat ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan şi ministrulului afacerilor externe, Teodor-Viorel Meleşcanu. Prin acest demers parlamentar, deputatul arădean doreşte clarificarea viitorului celor patru puncte de trecere a frontierei deschise în judeţul Arad, în luna februarie a acestui an.
Conform informaţiilor neoficiale, punctele de trecere a frontierei Iermata Neagră-Dénesmajor, Grăniceri-Elek, Variaşu Mic-Dombegyház şi Nădlac-Csanádpalota vor funcţiona doar până luna iunie cu actualul program de o zi la sfârşit de săptămână. „De asemenea nu este de omis faptul că, în afara cheltuielilor din bugetul central pentru deschiderea acestor puncte de frontieră – pentru realizarea infrastructurii rutiere din zonele respective administraţiile comunelor în cauză precum şi Consiliul Judeţean Arad au cheltuit peste 30 milioane de lei. Având în vedere cele de mai sus, doresc să aflu, pentru opinia publică a judeţului Arad, dacă se intenţionează păstrarea ca operaţional al tuturor celor patru puncte de trecere de frontieră şi după expirarea termenului din iunie. Dacă nu, care dintre ele vor fi deschise? Traficul înregistrat de la inaugurare ar justifica extinderea programului şi în afara zilelor de week-end. Acest lucru se află în vedere? Având în vedere caracterul bilateral al problemei, au existat sau există contacte cu instituţiile corespondente din Ugaria? Dacă da, care este rezultatul acestora?”, a întrebat deputatul Petru Faragó.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here