ALDE se preocupă de educația financiară a românilor

Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad a explicat că ALDE se preocupă de educația financiară a românilor. Trăim într-o lume în permanentă schimbare, ce te obligă să ții pasul, să fii educat și informat. Astfel stau lucrurile și în ceea ce privește educația financiară, capitol la care România a ajuns să stea extrem de prost încă de pe vremea în care era condusă de un partid liberal doar cu numele.
Conform unei studiu realizat de Standard & Poor’s Ratings la finalul anului 2015, țara noastră se situa pe locul 124 din 143 de poziții, într-o ierarhie globală ce măsura nivelul de educație financiară a populației, aproape la egalitate cu state precum Honduras, Sudan sau Uzbekistan. Este tocmai ceea ce își propune să schimbe ALDE, promotor al valorilor dreptei autentice. „Este imperios necesar ca oamenii să fie învățați, de pildă, cum funcționează dobânzile, că trebuie să economisească sau să investească în perspectiva pensionării. Vorbim despre aspecte practice, despre ABC-ul financiar” , a declarat Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad.
În acest context, Galiș salută și îmbrățișează recenta inițiativă a președintelui Bursei de Valori București, Lucian Anghel, care propune ca, după modelul „Prima Casă” ori „Prima Mașină”, să existe în România și „Prima Investiție”. „Împărtășesc ideea unui asemenea proiect. Economisirea și investițiile trebuie încurajate respectiv promovate în rândurile românilor obișnuiți. Ar fi benefic să avem o Zi Națională a Investițiilor, personal susțin un asemenea demers. Ar ajuta la creșterea culturii financiare a fiecărui român. Implicit, ar fi o șansă în direcția unei vieți mai bune, mai liniștite”, a declarat Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici