[VIDEO] Săgeata verde a ieşit din depou

Celebrul tren electric de epocă Săgeata Verde a ieşit astăzi din depou. Consiliul Judeţean Arad a decis să scoată trenul reabilitat în fiecare săptămână, duminica, pentru a efectua curse pe traseul Arad-Ghioroc.
Prima cursă a pornit astăzi la ora 10, pe o rută cunoscută cu ani în urmă de arădenii din Podgoria Aradului care au apelat la acest mijloc de transport pentru a-şi aduce produsele pe pieţele Aradului. Opriri au fost stabilite în localităţile Vladimirescu, Sâmbăteni şi Ghioroc.
Cursa inaugurală a stârnit un mare entuziasm. La Sâmbăteni, primarul Ioan Turcin le-a ieşit în întâmpinare călătorilor din Săgeata Verde cu pâine, sare, ţuică şi cu un grup de dansatori populari.
Săgeata Verde a făcut prima cursă pe 1 decembrie 1906, însă atunci folosea automotoare benzo-electrice, iar din 1907, două locomotive cu abur. Săgeata Verde care circulă acum în scopuri turistice este operată de Compania de Transport Public Arad. Este vorba despre un automotor Ganz din 1913, recondiţionat în anul 1995 la Uzina de Vagoane din Arad. Doritorii de a călători cu acest tren special au ocazia, pentru cei 20 de lei plătiţi pe bilet, să viziteze şi Muzeul Transportului Arădean şi Muzeul Viei şi Vinului din Ghioroc. Repunerea în circulaţie a trenului electric Săgeata Verde face parte din strategia de dezvoltare a turismului în judeţul Arad, demarată de Consiliul Judeţean.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here