Primar liberal despre interdicţia de a participa la Parada clătitelor: „doar o minte creață îmbibată în mult Silicon” putea să ia asemenea decizie

Primarii liberali din judeţul Arad sunt supăraţi că au primit interdicţie de a participa la Parada clătitelor. Motivul a fost „să nu se mai politizeze” manifestarea, dar în realitate, situaţia este alta. Parada clătitelor care se desfăşoară în acest week-end în staţiunea arădeană Moneasa, de ani de zile a fost un prilej ca localităţile din judeţ să-şi amenajeze standuri proprii pentru a promova turismul arădean. Veneau primarii, dar şi localnicii şi pe lângă clătite, aduceau produse specifice comunei de unde proveneau. De exemplu, la cortul comunei Macea, o localitate vestită pentru cultivarea roşiilor, se preparau clătite cu dulceaţă de „părădaică”, la Nădlac pe lângă clătite, erau servite vestitele găluşti slovăceşti etc.
În acest an, Consiliul Judeţean Arad a decis ca la eveniment să nu mai participe nici partidele politice, nici politicieni şi nici primării. „Punem piatra de temelie la un nou concept! Ne dorim o Paradă a Clătitelor fără orice imixtiune politică. Mizăm pe profesioniști în arta culinară şi susţinem producătorii, comercianţii, agenţii economici privaţi, care investesc resurse importante pentru a fi la acest eveniment.
În anii ce vor urma vom încerca să creştem numărul profesioniştilor şi să susținem concurența între aceștia pentru a oferi vizitatorilor cât mai multe elemente de spectacol”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.
Primarii liberali au primit interdicţie de a veni la Parada clătitelor cu standuri proprii. Aceştia au fost nemulţumiţi şi unii dintre ei susţin chiar că ar fi fost ameninţaţi că dacă ignoră recomandarea, nu vor mai primi fonduri de la Consiliul Judeţean Arad. Motivul, spun unii dintre primari, se pare că ar fi faptul că Moneasa are primar PSD şi viceprimar PMP, ceea ce a supărat extrem de tare conducerea liberală a Consiliului judeţean Arad. Se pare că s-au făcut şi presiuni asupra conducerii comunei Moneasa, ca să treacă la PNL dacă vor să mai primească bani pentru dezvoltarea comunei. Anul trecut, chiar la Parada Clătitelor, o delegaţie liberală în frunte cu Gheorghe Falcă a organizat o dezbatere despre viitorul Staţiunii Moneasa şi pentru că primarul PSD s-a ocupat de invitaţi, liberalii au decis şi ei să-i marginalizeze staţiunea. Aşa că drumurile spre Moneasa sunt pline de gropi, tocmai pentru ca turiştii să nu mai meargă la Moneasa.
Fostul ministru de interne, Constantin Traian Igaş a explicat pe contul său de socializare ce s-a întâmplat în realitate cu Parada Clătitelor. „Parada Clătitelor din acest an din stațiunea Moneasa a creat o mare nemulțumire in rândul colegilor mei primari (si a altora) care erau obișnuiți sa participe cu mic cu mare la acest eveniment cu standuri bine amenajate cu scopul sa promoveze turismul in județul nostru si implicit pentru dezvoltarea stațiunii Moneasa! Am fost abordat de mulți colegi si participanți la acest eveniment, întrebându-ma cum se justifica absenta noastră după atâția ani de participare neîntreruptă! Nu am un răspuns si nu cunosc discuțiile din culise, dar imi vine sa dau crezare unui coleg primar care spunea ca, “numai o minte creață îmbibată in mult Silicon” putea sa ia asemenea decizie!!! Cred ca este o greșeala majora neparticiparea noastră cu standuri si oameni Asa cum ii obișnuiseram pe arădenii noștri!”, a spus Igaş pe contul său de socializare.
Două partide au ignorat indicaţiile liberale ale conducerii Consiliului Judeţean Arad: PSD şi PMP, care au avut standuri proprii şi au servit clătite turiştilor veniţi în număr mare la Moneasa. Cele două partide au câştigat la alegerile locale trecute voturile celor din Moneasa şi au decis să nu-i dezamăgească.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − one =