Accident între un autocar şi un microbuz, soldat cu doi morţi. S-a activat codul roşu de intervenţie

Un tragic accident rutier a avut loc în această dimineaţă pe drumul DJ 792 C, care leagă Sântana şi Curtici. Un microbuz, plin cu pasageri care mergeau la muncă la Curtici a intrat în plin într-un autocar gol. Doi pasageri, tineri care se aflau în spatele şoferului de microbuz au murit pe loc. A fost activat codul roşu de intervenţie.
„S-a intervenit cu patru echipaje SMURD, un echipaj de descarcerare, un echipaj stingere cu descarcerare, trei ofiţeri şi 15 subofiţeri. A fost activat planul roşu de intervenţie. În momentul sosirii forţelor la locul intervenţiei s-a constatat că este vorba despre 12 vitime, doi morţi, zece răniţi, dintre cei zece răniţi, doi încarceraţi”, a declarat maior George Pleşca, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad. În ajutorul salvatatorilor de la ISU Arad au sosit şi patru ambulanţe de la Staţia de ambulanţe Arad.
Din primele cercetări, se pare că accidentul a avut loc pe fondul oboselii la volan. Şoferul microbuzului, un tânăr de 31 de ani a intrat pe contrtasens şi a intrat în plin în autocarul condus de un bărbat de 44 de ani. Drumul este blocat pe ambele sensuri.

UPDATE: În accident au decedat o femeie de 46 de ani din Severin şi un bărbat de 45 de ani din Şiria, ambii pasageri în microbuz. Patru persoane sunt rănite grav: cei doi şoferi şi doi bărbaţi de 23 şi 55 de ani de ani, ambii pasageri în microbuz. Sunt răniţe uşor cinci persoane, două femei şi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 57 de ani.
A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here