Optsprezece migranţi găsiţi în culturile agricole la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Politiei de Frontieră Nădlac au depistat, în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, 18 persoane din Siria şi Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale. Astfel, aseară, în jurul orei 19:00, au observat, pe direcţia oraşului Nădlac, mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole. Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de 18 persoane, format din opt bărbaţi, trei femei şi şapte minori a fost oprit în apropierea graniţei. Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei 18 sunt cetățeni din Siria şi Irak, unsprezece adulţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 57 de ani și şapte minori, cu vârste între 2 ani şi 17 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră. Ei au declarat că au călătorit până la Nădlac cu mai multe taxiuri şi intenționau să treacă pe câmp frontiera dintre România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here