Joi, 17 august, Falcă semnează certificatul de deces al Pieţei Catedralei

Mâine va fi ultima zi pentru Piaţa Catedralei. În şedinţa de Consiliu Local Municipal, care va avea loc mâine dimineaţă la ora 11, primarul Gheorghe Falcă propune un proiect de Hotărâre de Consiliu Local Municipal pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri în Piaţa Catedralei. Acest lucru înseamnă de fapt desfiinţarea Pieţei Catedralei. „Art. 1 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad 88/2010 privind completarea Hotărârii nr. 328/2006 privind stabilirea amplasamentului Monumentului Marii Uniri de la 1918, în municipiul Arad, se modifică şi va avea următorul conţinut: ”Se aprobă amplasamentul Monumentului Marii Uniri de la 1918 în Zona Piaţa Catedralei, cu respectarea prevederilor legale aplicabile”, se arată în proiectul susţinut de primarul Gheorghe Falcă. În expunerea de motive, edilul arată că „Pentru o mai bună punere în valoare a Monumentului Marii Uniri realizat de sculptorul Florin Codre, precum şi pentru îndeplinirea cerinţelor stabilite prin Planul Urbanistic Zonal Piaţa Catedralei s-a reconsiderat împreună cu reprezentanţii Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, amplasarea monumentului în zona Piaţa Catedralei. Totodată amplasamentul din Piaţa Catedralei asigură accesul fiabil la monument cu ocazia evenimentelor de comemorare a eroilor, lucru solicitat şi de către Asociaţia pentru ridicarea „Monumentului Marii Uniri ”. Numai că, Ministerul Culturii şi Departamentul Centenar îl contrazic pe Gheorghe Falcă care se află într-o nouă încercare de a desfiinţa Piaţa Catedralei: printr-o adresă aceştia solicită CLM să îi anunţe care anume este amplasamentul stabilit de arădeni.
În acest context, încercarea primarului Gheorghe Falcă de a desfiinţa Piaţa Catedralei va deveni o reuşită. Edilul se bazează pe majoritatea PNL-UDMR din Consiliul Local Municipal, care îi permite fără emoţii să treacă acest proiect de Hotărâre de CLM.

Comentarii

comentarii

1 COMMENT

  1. Asa va ajunge piata mare precum piata soarelui au inchis piata soarelui si acum este adapost py caini si oameni strazi a fost lasata de izbeliste piata soarelui asta va fi si cu piata mare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here