Deputatul Adrian Todor l-a prins pe viceprimarul Bibarţ „cu cioara vopsită”: CET-ul a cerut creşterea preţului la gigacalorie

Arădenii vor plăti mai mult pentru încălzirea din calorifere în această iarnă, însă acest lucru se datorează CET Arad care a solicitat majorarea preţului.
În urmă cu câteva zile, Călin Bibarţ, viceprimarul Aradului a anunţat că Guvernul României a decis majorarea preţului gigacaloriei. Viceprimarul Aradului spune că „acum Guvernul prin adresa ANRE anunţă şi scumpirea gigacaloriei pe lângă alte scumpiri la gaze, electricitate şi combustibil ceea ce crează mari probleme în aigurarea energiei termice pentru populaţie în această toamnă”. Deputatul PSD Arad Adrian Todor afirmă că liberalii arădeni au minţit atunci când au dat vina pe Guvernul PSD pentru majorarea preţului la energia termică. Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei este instituţia care reglementează aceste preţuri, însă în urma unor solicitări venite de pe plan local. În plus, ANRE nu aparţine de Guvernul României, ci este o autoritate autonomă aflată sub control parlamentar. Deputatul social-democrat arată cine a cerut majorarea preţului gigacaloriei pentru Arad şi de ce vor plăti arădenii mai mult pentru încălzirea din apartamente. „Acestea vin în urma unor solicitări venite de la distribuitorul de energie termică sau de la autorităţile locale, în cazul Ardului de la CET sau de la Primărie. Călin Bibarţ a anunțat faptul că a fost emisă decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei cu nr. 944 din 30.06.2017, care prevede o majorare a preţului de producere a energiei termice, începând cu data de 1 septembrie 2017, în urma căreia preţul gigacaloriei în municipiul Arad va fi majorat la 362 lei, faţă de 351 lei/Gcal cât era înainte de această dată. Având în vedere afirmațiile reprezentanților Primăriei Arad, care susțin că majorarea prețului s-a făcut la inițiativa ANRE și Guvernului României, am adresat în această săptămână – în calitate de deputat – o întrebare directorului Autorităţii. Am solicitat să explice motivele care au stat la baza acestei decizii, procedura prin care se modifică prețurile în domeniul energiei, precum și dacă a existat sau nu o solicitare din partea Primăriei Arad sau CET Arad pentru majorarea prețului gigacaloriei. Îmi dau seama că domnul Bibarţ, fost prefect al Aradului, nu cunoaşte deloc mecanismul şi legea din moment ce dă vina pe Guvern pentru aceste scumpiri. Sau, foarte probabil, a lansat această minciună cu scopul de a denigra partidul de guvernământ. Călin Bibarţ demonstrează, încă o dată, că nu este altceva decât o trompetă a lui Gheorghe Falcă, una care scoate, mai întotdeauna, doar sunete false”, a declarat Adrian Todor, deputat PSD Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here