Parteneriat pentru dezvoltarea şi promovarea Grădinii Botanice Universitare „Pavel Covaci” de la Macea

Consiliul Judeţean Arad iniţiază un parteneriat cu Grădina Botanică Universitară „Pavel Covaci” de la Macea.
Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a organizat o întâlnire care pune bazele unei colaborări între Consiliul Judeţean, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi administraţia locală a comunei Macea. „Consider că prin încheierea unui parteneriat vom avea mult mai multe pârghii pentru a valorifica acest patrimoniu cultural şi ştiinţific, vom reuşi să dezvoltăm şi să promovăm corespunzător Grădina Botanică de la Macea, inclusiv muzeele existente acolo: Etnografic, al Caricaturii, Dendrologic şi celelalte obiective similare”, a declarat Claudia Boghicevici.
Grădina Botanică de la Macea are o colecţie de 3750 specii vegetale, cultivate sau spontane, care sunt răspândite în diversele sectoare amenajate, pe suprafaţa de 21,5 hectare. La Macea se află una din cele mai bogate colecţii de plante lemnoase din ţară, fapt evidenţiat atât în literatura recentă de specialitate cât şi în cataloagele de seminţe editate în ultimii ani. Anual peste 10 000 de turişti, în special grupuri de copii şi elevi, calcă pragul Grădinii Botanice.
„Întâlnirea cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad a fost una extrem de binevenită. Conducerea Consiliului Judeţean a văzut ecoul primului Congres internaţional al grădinilor botanice din Regiunea Danubiană, pe care UVVG Arad l-a organizat în colaborare cu CASEE, EPSO, AGBR şi Academia Română-secţia Biologie şi a decis să declare Grădina Botanică „Pavel Covaci” de la Macea obiectiv strategic de interes judeţean. Împreună cu Consiliul Judeţean Arad şi cu Primăria Macea, vom lucra pentru valorificarea ei din punct de vedere turistic, economic şi chiar social. Noi am subscris la planul prezentat, avem un plan de dezvoltare a grădinii, prin introducerea sistemului de irigare, prin amenajarea aleilor, prin realizarea unor sere, pentru ca aceasta să devină un centru turistic de primă importanţă pentru judeţul nostru”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here