Ioan Gligor (PSD) arată cum înghite Aeroportul Arad bani grei din bugetul judeţului, deşi nu există nici o cursă aeriană regulată care să opereze pe aeroport

Consilierul judeţean Ioan Gligor se arată revoltat de faptul că Aeroportul Arad cheltuie în continuare sume imense din banii arădenilor. Asta, în condiţiile în care activitatea la aeroport e inexistentă, iar în 2017 au existat doar două zboruri pe săptămână, pe parcursul verii. „Am parcurs lista de investiţii pentru acest an de la Aeroportul Arad, iar suma este una foarte ridicată: nu mai puțin de 2,9 milioane de lei, din bani de la CJA, în condițiile în care societatea are pierderi imense. Dacă ţinem cont că am avut zboruri doar trei luni, iar în rest a fost linişte totală, nu îmi explic de ce s-au prevăzut sume mari de bani pentru servicii de pază, benzină, vehicul PSI, tractor etc. Din lista de achiziţii se poate observa că pentru serviciile de pază s-au prevăzut peste 400.000 de lei, pentru un vehicul PSI peste 800.000 de lei, pentru un tractor 136.000 de lei, pentru ca șefii Aeroportului, în frunte cu liberalul Moșneag, să se plimbe pe la partid și cafenele, se cheltuie alți 107.000 de lei pe combustibil. Administraţia Aeroportului Arad, cea care a decis aceste achiziţii, pare ruptă de realitate, dovadă și starea în care se află societatea. Practic, s-au cheltuit în mod nejustificat sume importante de bani şi din păcate nu îi trage nimeni la răspundere, Aeroportul Arad devenind o gaură neagră unde se pierd banii arădenilor. Consiliul Judeţean Arad ar trebui să solicite explicaţii de la reprezentanţii Aeroportului, însă este greu de crezut că îl va trage cineva la răspundere pe Ovidiu Moşneag, un apropiat al conducerii liberale, sau pe președintele Consiliului de Administrație de la Aeroport, un alt liberal cu funcții în PNL Arad”, a declarat Ioan Gligor, consilier judeţean al PSD Arad.
Conducerea Consiliului Judeţean Arad nu a fost capabilă să aducă nici o cursă de linie pe aeroportul pe care îl gestionează. În timp ce arădenii se duc la Timişoara pentru a călători cu avionul spre Bucureşti, pe aerogara arădeană zboară doar ciorile. Un simulacru de curse au fost cele operate, pe timpul verii, de un operator de turism care a folosit aeroportul arădean pentru curse turistice spre destinaţii din Turcia. Însă conducerea CJA a folosit confuzia dintre operatorul turistic, asimilat cu un operator aerian, pentru a căuta să justifice incapacitatea de a aduce curse aeriene regulate la Arad.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici