Jumătate de milion de ţigări confiscate la Arad

Poliţiştii arădeni au confiscat peste 500.000 de ţigarete. Trei bărbați, membri ai unei grupări infracționale au fost reținuți pentru contrabandă.
În perioada martie – noiembrie a.c., ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din poliţia arădeană au documentat activitatea infracțională a unei grupări compusă din trei bărbați, doi ucraineni și un român, specializată în trafic de țigarete de contrabandă. În data de 25 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reușit prinderea în flagrant a trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 37 de ani, care transportau ilegal țigarete.
„Astfel, împreună cu polițiștii orașului Chișineu Criș au solicitat oprirea în trafic, pe DN79, pe raza localității Chișineu Criș, a unui autoturism de teren și a unui microbuz care circula în spatele celui dintâi. Întrucât conducătorul microbuzului, un cetățean ucrainean în vârstă de 26 de ani, a ignorat semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea pe D.N.79, polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului”, a declarat inspector principal de poliție Lorena Radu. După trei kilometri, în apropierea localității Adea, pe fondul vitezei excesive, tânărul șofer a pierdut controlul asupra direcției de deplasare şi a ieșit în afara părții carosabile. Apoi şi-a abandonat maşina şi a fugit pe câmp. În scurt timp, a fost prins şi imobilizat de poliţişti.
„Efectuând perchezițiile celor două autovehicule oprite în trafic, în interiorul acestora au fost depistați și ridicați 16 saci, conținând 159.360 fire țigarete netimbrate, precum și sumele de 2.975 euro și 6.950 lei. Atât autovehiculele utilizate pentru transportul țigaretelor cât și sumele depistate în acestea cu ocazia perchezițiilor, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor”, a declarat inspector principal de poliție Lorena Radu.
În continuarea cercetărilor, în data de 26 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat pe raza municipiului Arad, o percheziție domiciliară într-un garaj utilizat de membrii grupării în vederea depozitării țigaretelor. Cu această ocazie, au fost depistate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 341.800 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.
„În baza probatoriului administrat, cei trei bărbați au fost reținuți, pe numele celor în cauză fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al B.O.S. Timișoara”, a mai declarat inspector principal de poliție Lorena Radu.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here