Incredibil în politica arădeană: Conducerea Consiliului Judeţean nu alocă banii necesari dezvoltării judeţului, ca să poată acuza Guvernul

„Guvernul cel rău” nu alocă bani pentru Arad, spun mereu liberalii din conducerea Consiliului Judeţean Arad. Numai că, în timp ce a încheiat anul 2017 cu un excedent bugetar de aproape 26 de milioane de euro, adică nu i-a cheltuit, Consiliul Judeţean Arad spune că nu primeşte bani de la Guvern şi că nu va mai putea avea investiţii în judeţul Arad. Ca în orice economie, în momentul în care există excedent, Guvernul nu mai repartizează alţi bani pentru că interesul acestuia nu este să nu îi cheltui, să-i ţii exact ca bunicii „la ciorap”, ci să îi foloseşti la investiţii sau la funcţionarea, dotarea etc. unor instituţii subordonate. Ce face Consiliul Judeţean Arad când are un excedent de aproape 26 de milioane de euro? Se arată chiar în referatul de specialitate care însoţeşte proiectul de Hotărâre de Consiliu Judeţean privind repartizarea excedentului bugetar: „În anul 2018 din excedentul bugetar al anilor precedenţi în sumă de 120.641 mii lei, se propune a fi utilizată suma de 53.890 mii lei, pentru realizarea unor obiective de investiţii și pentru unele proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile”. Adică, se repartizează mai puţin de jumătate din acest excedent şi restul rămâne necheltuit.
Arădenii îşi pot răspunde singuri la întrebări de ce un ONG a trebuit să reabiliteze Secţia de boli infecţioase copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi nu s-a făcut cu bani care au rămas necheltuiţi, de ce drumurile judeţului sunt pline de gropi când banii au rămas şi rămân pe mai departe în conturile CJA etc.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here