Senatorul PNL Ioan Cristina arată cum visul frumos al majorărilor salariale promise de PSD în campania electorală s-a transformat în coşmarul tăierilor de salarii

Începutul de an se dovedește a fi unul extrem de complicat pentru buzunarele românilor, care se regăsesc în fața unei adevărate avalanșe de scumpiri, de majorări de taxe și de contribuții, toate acestea fiind coroborate cu scăderi salariale considerabile. După negarea vehementă a oricăror avertismente vis a vis de haosul fiscal pe care îl propun, după ignorarea tuturor argumentelor oferite de specialiștii în fiscalitate, după manipularea grosolană a românilor în perioada campaniei electorale, cei de la PSD – prin vocea ministrului Olguța Vasilescu – se văd nevoiţi să admită faptul că da, taie salariile românilor.
Deși programul de guvernare cu care PSD a manipulat alegătorii garanta creșteri salariale pentru toate categoriile sociale, în realitate, salba măsurilor PSD-iste a redus considerabil nivelul salariilor. Noua lege a salarizării, limitarea sporurilor în structura bugetară precum și transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat au generat scăderi substanțiale ale veniturilor salariale.
Senatorul PNL Ioan Cristina avertizează asupra iminenței anulării tuturor acestor aberații fiscale, întrucât consecințele sunt extrem de grave pentru fiecare român în parte. „Să nu uităm faptul că tăierea salariilor vine pe fondul unui tăvălug al scumpirilor în lanț. Fie că vorbim de prețul la utilități, de prețul carburantului, de costurile cu alimentele sau de nivelul ratelor bancare, este limpede că scumpirile afectează grav nivelul de trai al românilor iar inflația erodează și mai mult veniturile salariale micșorate de doamna ministru Olguta Vasilescu!”, a declarat senatorul liberal arădean Ioan Cristina.
Indiferent că lucrează la stat sau la privat, românii sunt afectați de haosul în care PSD-ul a aruncat economia, prin măsurile aberante pe care le-a implementat. Tot mai multe categorii sociale cum ar fi grefierii, polițiștii, funcționarii publici cu funcții de conducere sau personalul nedidactic reclamă scăderile salariale, în ciuda dezmințirilor oficiale ale guvernului. Cu adevărat revoltătoare este și situația angajaților part-time care, în urma modificărilor introduse de PSD, se regăsesc în situația paradoxală de a aduce bani de acasă pentru a-și putea achita contribuțiile sociale. „În acest context economic extrem de complicat, revoluția fiscală propusă de PSD este un adevărat fiasco, iar visul frumos al majorărilor salariale promise tuturor categoriilor sociale în perioada de campanie electorală s-a transformat într-un adevărat coşmar al tăierilor de salarii”, a declarat senatorul PNL, Ioan Cristina.
„PNL se dezice în totalitate de modificările fiscale promovate de PSD şi va acţiona în consecinţă. Astfel, PNL va acționa pe cale parlamentară pentru corectarea acestor acte normative iar în cazul în care majoritatea toxică va ignora propunerile noastre vom sesiza Curtea Constituţională”, a mai declarat senatorul Ioan Cristina.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici