Proiectul „România construită de tineri”, lansat la şcoala de iarnă a TLDE

În perioada 9 – 11 februarie, s-a desfășurat la Sinaia „Școala politică de iarnă a Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților”. Tema manifestării a fost „România construită de tineri”, unul dintre proiectele majore asumate de actuala conducere a TLDE. La eveniment au participat peste 150 de tineri din toate județele țării, inclusiv cei de la organizaţia TLDE Arad.
Școala politică a TLDE a beneficiat de prezența mai multor lideri din conducerea ALDE, în frunte cu președintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general Daniel Chițoiu, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, precum și ministrul Energiei, Anton Anton, alături de parlamentarii ALDE Andrei Gerea și Marian Cucșa. Printre obiectivele școlii de iarnă a TLDE s-au numărat asigurarea participării tinerilor la deciziile care îi vizează, inclusiv la elaborarea, promovarea și realizarea politicilor în domeniul tineretului, în special prin intermediul structurilor neguvernamentale de tineret și pentru tineret. De asemenea, un alt obiectiv este acela de a spori gradul de participare a tinerilor la viața publică și încurajarea acestora în vederea asumării responsabilităților individuale sau de grup, dar și sprijinirea și îndrumarea tinerilor în vederea participării active a acestora la viața economică, educațională și culturală a țării, indiferent de etnie, religie, statut social sau preferinţe politice.
Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, și-a exprimat aprecierea față de prezența semnificativă a tinerilor la școala de iarnă. Liderul ALDE le-a vorbit participanților despre valorile liberalismului, despre ceea ce înseamnă să fii liberal azi, punctând faptul că pregătirea politică vine și cu responsabilități, ei având o datorie față de societate, nu doar față de partid. Călin Popescu-Tăriceanu a spus că îl interesează în mod deosebit ceea ce fac reprezentanții ALDE și TLDE în raport cu societatea și nevoile sale. Acesta a subliniat că, la ora actuală, există o falie în societate care a fost creată de mai multă vreme. În continuare, președintele ALDE a vorbit tinerilor despre apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor, menționând că ALDE va milita în continuare pentru un autentic stat de drept, pentru ca aceștia să nu trăiască într-un simulacru de democrație. Din punct de vedere al doctrinei liberale, intervenția statului în economie trebuie să fie minimală, statul având doar rolul de reglementare a unor politici fiscale optime și politici economice care să asigure o dezvoltare durabilă a României.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here