Iustin Cionca îi cere consulului Germaniei să aducă zboruri pe Aeroportul Arad

Ralf Krautkramer, noul Consul al Republicii Federale Germania la Timișoara a efectuat o vizită la Arad, unde s-a întâlnit cu conducerea Consiliului Judeţean Arad.
Iustin Cionca, preşedintele instituţiei a susţinut o prezentare complexă a judeţului Arad şi i-a cerut oficialului german să aducă zboruri pe aeroport. El a arătat cât de mult s-a investit în aeroport, dar Aradul nu are nici o cursă regulată.„Consiliul Județean este proprietarul Aeroportului Internaţional Arad, unde am investit mult în ultimii ani și care este cuprins în masterplanul de transporturi al României cu o investiție de 27 de milioane de euro în dezvoltare. Aeroportul Arad situat pe Coridorul IV pan-european se bucură de o bună poziţie strategică aflându-se la 250 km de Budapesta şi 300 km de Belgrad. O prezenţă notabilă în infrastructura Aeroportului o reprezintă Terminalul Plecări – T2, proiectat şi construit pentru a deveni un HUB important pentru zona de vest a ţării. Anul acesta vom moderniza și terminalul Sosiri, din resursele Consiliului Județean. Nu în ultimul rând, răspunzând nevoii investitorilor noștri străini, printre care și cei germani, care au inițiat o astfel de mișcare de susținere a zborurilor Tarom între Arad și București, domnule consul, vă rog să fiți ambasadorul acestei cauze”, a declarat Iustin Cionca.
Ralf Krautkramer, noul Consul al Republicii Federale Germania la Timișoara a explicat că şi-ar dori o cursă directă cu capitala Germaniei, în prezent aceste zboruri fiind posibile doar de la Budapesta.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here