Forum Economic Internațional, în organizarea Patronatului Naţional Român şi Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”

În perioada 19-21 aprilie 2018, la Consiliul Județean Arad, sala Vasile Goldiș, se va desfășura a doua ediție a Forumului Economic Internațional cu tema „Modernitatea, etica și reforma în dezvoltarea economică în context regional și internaţional – premise, provocări, oportunități”. Evenimentul, organizat de către filiala Arad a Patronatului Național Român și Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, va găzdui reprezentanți ai mediului de afaceri și administrativ din România, Republica Moldova, Serbia, Ungaria și Italia. „Forumul își propune să fie o platformă de comunicare și schimb de experiență între firme din țările din estul și centrul Europei. Principalele domenii de participare sunt Agricultura, Producția alimentară, Industria ușoară, Industria lemnului, Industria textilă și Comerțul, iar o componentă importantă a Forumului va fi dialogul social transfrontalier”, a declarat Ciprian Demeter, președintele filialei Arad a Patronatului Național Român.
Dincolo de componenta economică, în cadrul Forumului vor fi abordate teme de mare actualitate cum ar fi dezvoltarea durabilă între statele vecine, problematica ocupării locurilor de muncă în zona de Vest a României, rolul diplomației în dezvoltarea economică, rolul mass-media asupra economiei; rolul eticii în mediul de afaceri şi dimensiunea etică a omului de afaceri.
Sub auspiciile Forumului, vineri, 20 aprilie 2018, de la ora 15.00, va avea loc și lansarea a două volume semnate de prof. univ. dr. Andrei Marga și prof. univ. dr. Vasile Morar, prezentate de către prof. univ. dr. Gheorghe Schwartz.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here