Scandalul ADI-SIGD s-a mutat la Tribunal: Adrian Ţolea a atacat în instanţă deciziile Consiliului Director care îl vizau

Foto: Arhiva

Scandalul legat de modul în care percep o parte din membrii asociaţi funcţionarea asociaţiei ADI-SIGD a ajuns în instanţă. Adrian Ţolea, director executiv, angajat ca personal tehnic în cadrul asociaţiei, a atacat la Tribunalul Arad deciziile prin care Consiliul Director al ADI-Deşeuri i-a luat o parte din atribuţiuni, dar şi modul în care a fost constituită o aşa-numită comisie de anchetare a prestaţiilor sale, formată dintr-un singur membru. Acţiunea declanşată de Adrian Ţolea se bazează pe prevederile Codului Muncii şi în mod normal va fi judecată cu celeritate de instanţă, care este chemată să se pronunţe privind anularea deciziilor atacate de Ţolea.
Reamintim faptul că Adrian Ţolea a atras atenţia extrem de documentat asupra faptului că ADI-SIGD funcţionează pe baza legislaţiei asociaţiilor non-profit, nu a celei care se aplică societăţilor comerciale. Mai mult, a fost reclamat faptul că Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a fost instalat în funcţia de preşedinte al asociaţiei ADI-SIGD cu nerespectarea statutului şi actului constitutiv, prin delegare de responsabilităţi din partea preşedintelui CJA, Iustin Cionca, cel care apare în continuare ca preşedinte al ADI-SIGD în documentele Judecătoriei Arad. În mod normal, un nou reprezentant al UAT Consiliul Judeţean trebuia desemnat prin votul consilierilor judeţeni, urmând ca Adunarea Generală a Asociaţilor să îl poată alege ca nou preşedinte, fapt care nu s-a întâmplat. ADI-SIGD este o asociaţie a reprezentanţilor tuturor UAT din judeţul Arad, primării şi Consiliu Judeţean, unde toţi membrii asociaţi au drepturi egale, nu este o societate comercială subordonată Consiliului Judeţean.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici