Liberalii duc SMURD-ul la Avocatul Poporului şi susţin refuzul Consiliului Judeţean Arad de a-l finanţa

Foto: Arhiva

Scandalul desfiinţării staţiilor SMURD de Nădlac şi Vinga s-a mutat în sfera politică. Fostul primar al oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, consilier judeţean PNL acuză parlamentarii arădeni PSD – ALDE că nu au susţinut la Bucureşti iniţiativa liberală, ca cele două staţii SMURD să fie preluate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu cheltuielile de personal şi funcţionare aferente.
„PNL va sesiza Avocatul Poporului, în mod direct şi Guvernul României, despre situaţia SMURD Vinga şi SMURD Nădlac pe care o considerăm prioritară nu numai pentru siguranţa arădenilor, dar şi pentru siguranţa tuturor celor care tranzitează judeţul Arad pe Autostrada A1, respectiv DN69, spre Timişoara”, a declarat Vasile Ciceac, consilier judeţean PNL Arad.
SMURD Nădlac este în pragul desfiinţării. La începutul lunii iulie, ambulanţa SMURD Nădlac a fost implicată într-un accident în municipiul Arad. De atunci, practic serviciul nu mai funcţionează. Primarul oraşului Nădlac, Ioan Mărginean spune că Primăria nu mai poate plăti salariile personalului SMURD, care nu deserveşte doar oraşul Nădlac, ci şi oraşul Pecica, comunele din jur şi segmentul de autostradă A1 de la Arad la Nădlac. În acest context, a cerut ajutorul Consiliului Judeţean Arad, dar nimeni nu a făcut nimic. Angajaţii SMURD Nădlac au distribuit în cutiile poştale ale celor din oraş scrisori prin care au explicat care este situaţia. Consilierul judeţean liberal Vasile Ciceac, fost primar al oraşului Nădlac susţine că „nu Consiliul Judeţean finanţează serviciul SMURD, ci Primăria oraşului Nădlac, instituţie care avea obligaţia să asigure inclusiv salariile angajaţilor SMURD pe tot anul 2018, la întocmirea bugetului local”.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here