Arădenii, campioni la distrugeri: oglinzile şi coşurile de gunoi sunt în topul preferinţelor

Arădenii au devenit campioni la distrugeri. Ei vandalizează coşuri de gunoi, bănci şi chiar oglinzile care au fost amplasate în tot oraşul cu ocazia Zilelor Aradului. Aradul este un oraş tot mai murdar, iar şobolanii au ajuns să mişune nestingheriţi chiar în apropiere de Primărie.

Oglinzile au fost vandalizate

Campania „Autoportret” s-a desfăşurat în premieră în Arad, cu ocazia zilelor oraşului: 50 de oglinzi au fost amplasate în puncte cheie din municipiu. Această propunere inedită a dorit să încurajeze trecătorii să își întoarcă privirea spre valorile Aradului și să redescopere bucuria de a aparține acestuia. Motivul campaniei a fost demersul de susținere a Timișoarei în procesul de dezvoltare culturală apărută odată cu câștigarea titlului de Capitală culturală europeană în anul 2021. Manifestările au trecut, dar oglinzile au rămas încă pe străzi. Unii arădeni şi-au făcut fotografii, pe care le-au postat în mediul virtual. Numai că, rând pe rând, acestea au început să fie vandalizate. Ele au fost ciobite, colorate cu graffitti şi chiar sparte.

Coşurile de gunoi au dispărut

Nu numai oglinzile au căzut victimă arădenilor furioşi. Coşurile de gunoi amplasate pe străzi sunt tot mai des vandalizate. Unii spun că acest lucru se întâmplă tocmai pentru că nu sunt golite cu săptămânile şi că cei care le distrug ar fi chiar cei ce ar trebui să se ocupe de întreţinerea lor, pentru că în acest fel au de muncit mai puţin. Numai că Aradul este un oraş tot mai murdar. Fără existenţa coşurilor de gunoi, arădenii aruncă gunoiul pe jos şi nimeni nu îl mai adună. S-a ajuns la trista „performanţă” ca pe străzi întregi să nu mai existe nici un coş de gunoi.

Selfie cu şobolani în apropierea Primăriei

În apropierea Primăriei Municipiului Arad, şobolanii se plimbă nestingheriţi. Pe spaţiul verde din faţa Bisericii Roşii, ziua în amiaza mare pot fi văzuţi şobolani care se plimbă fără probleme. După-amiaza, ei trec în parcarea dintre liniile de tramvai, în căutarea mâncării. La câteva zeci de metri, în fostul WC public de la Libelula, situat chiar în staţia de tramvai, pot fi văzute alte familii de şobolani. Aceştia au fost filmaţi, au fost fotografiaţi şi s-a ajuns la situaţia ridicolă în care arădenii îşi fac selfie cu şobolani.
Numai că acest lucru nu pare a deranja autorităţile locale. Situaţia este cunoscută de luni de zile, s-a promis deratizare, dar şobolanii sunt tot acolo şi s-au obişnuit şi cu faptul că au devenit vedete. Şi dacă tot se doreşte ca Aradul să devină un oraş care să atragă tot mai mulţi turişti, probabil că selfiurile cu şobolanii vor face parte din strategiile turistice ale autorităţilor.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here