Elevii de la Școala generală „Aron Cotruș“ şi Liceul sportiv merg gratis la film

Centrul Municipal de Cultură Arad lansează începând cu toamna acestui an proiectul educațional FilmEdu. El este gândit ca un proiect de educație prin cinematografie și este destinat elevilor și profesorilor din municipiul Arad.
Proiectul a fost lansat vineri, 21 septembrie, la Cinema Grădiște iar la prima proiecție de film au participat 260 de elevi ai Școlii generale „Aron Cotruș“.
În perioada septembrie 2018-iunie 2019, elevii cu vârste între 7 și 18 ani, dar și profesorii vor putea viziona filme la cinematografele arădene redeschise în urmă cu un an de zile cu sprijinul municipalității arădene. Într-o primă fază, de aceste proiecții speciale vor benefica în regim gratuit peste 1000 de elevi, în urma unor acorduri de parteneriat semnate între municipalitatea arădeană şi școlile care se află în vecinătatea celor două cinematografe arădene: Şcoala Gimnazială “Aron Cotruş” și Liceul Sportiv, clasele din cartierul Gai. Proiectul pilot va fi extins prin inițierea unor colaborări și cu alte școli din Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here