Rotary Cosmopolitan Charleston Charity Celebration 2018 – eveniment destinat strângerii de fonduri pentru două proiecte de responsabilitate socială, de anvergură

Rotary Charlsston 2018Rotary Club Timisoara Cosmopolitan organizează, în 19 octombrie, Rotary Charleston Charity Celebration 2018, o amplă manifestare dedicată strângerii de fonduri pentru două proiecte de caritate extreme de importante: “Schimbăm destine” și “Be a Gift to the Children”.

Cu această ocazie, Rotary Club Timisoara Cosmopolitan adresează o invitație tuturor celor care doresc să schimbe în bine destine, să ofere o șansă copiilor din medii defavorizate – astfel încât aceștia șă aibă acces la lucruri intangibile pentru ei în viața de zi cu zi. Prin participarea la Rotary Charleston Charity Celebration 2018 în calitate de parteneri ai evenimentului, alegând unul dintre pachetele special create, invitații își pot aduce contribuția la dezvoltarea unor proiecte de suflet, dar și să aducă certe beneficii de imagine companiilor lor.

Proiectul “Schimbăm destine sprijină reducerea declajului existent la nivelul accesului la informație, la metode și mijloace moderne de predare în învățământul primar. Prin dotarea sălilor de clasă cu materiale didactice, mijloace IT, echipamente multimedia și mobilier se crează un mediu motivant pentru copii.

12 săli de clasă din județul Timiș sunt cuprinse în acest program, acestea urmând să fie dotate cu tehnologii și materiale didactice de ultimă generație care să stimuleze obținerea performanței în procesul de învățare.

“Be a Gift to the Children” este un proiect prin care se mijlocește  întâlnirea copiilor și tinerilor instituționalizați din mediul rural cu tinerii și copiii din cluburile educative. Întâlnirile au loc printr-un ciclu de evenimente anuale în care toți cei implicati au posibilitatea să interacționeze, să prezinte momente artistice și să   participe la spectacole de teatru pentru copii și tineret. Totodată copii primesc  de la personaje de poveste cadouri:  cărți, dulcuri, băuturi răcoritoare, jucării, artiicole de îmbrăcăminte, etc. Ideea de bază a acestui proiect este oferirea  unei șanse acestor copii, care au ocazia să descopere  lucruri la care în viața de zi cu zi nu au acces. Aceasta este o oportunitate pentru  identificarea vocației pentru viitor și dorinței de a fi cât mai buni într-un domeniu.

“Rotary International este o organizație de caritate cu 1,2 milioane de membri constituiți în peste 35.000 cluburi în aproape toate țările din lume, de-a lungul a peste 110 ani de activitate, si are in randurile sale reprezentanţi ai elitei profesionale, de afaceri și lideri ai comunităţilor locale. Membrii cluburilor Rotary, cunoscuţi și sub numele de Rotarieni, oferă servicii umanitare și încurajează promovarea standardelor etice ridicate în toate profesiile, ajutând la instaurarea păcii și înţelegerii în lume.

Pe măsura dezvoltării organizatiei Rotary, misiunea sa s-a extins dincolo de granitele comunitatilor in care activau cluburile. Rotarienii au început sa-si folosească tot mai mult resursele si talentele pentru a contribui la ajutorarea membrilor comunităţilor din oricare colt al lumii, aflaţi in dificultate. Dedicarea organizaţiei către acest ideal se reflecta cel mai bine in motto-ul sau : A Servi mai Presus de Sine (Service Above Self).

Vă asteptam alaturi de noi pe toti cei care doriti sa vă alaturati acestui efort colectiv având ca scop îmbunătățirea calitatii vieții în comunitatea noastră !”

Cristian Moroaică
Presedinte 2018-2019

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + 19 =