[VIDEO] Ispravnic arată dovada: Drumul Pâncota-Seleuş a fost reabilitat cu piatră de slabă calitate şi va ceda anul viitor

Foto: Arhiva

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar şi consilierul judeţean Cristian Ispravnic, director general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, au prezentat dovada că la reparaţia făcută la drumul judeţean Pâncota-Seleuş s-a folosit piatră de construcţie de slabă calitate. Mai precis, văzând tipul de piatră folosit şi norii imenşi de praf galben din timpul lucrărilor, Cristian Ispravnic a tras un semnal de alarmă care însă nu a fost luat în considerare de conducerea Consiliului Judeţean Arad. La vremea respectivă, vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea, afirma că totul este doar o manevră politică a PSD şi că lucrările ar fi în perfectă ordine.
Pentru a dovedi că are dreptate, Cristian Ispravnic a prelevat probe din piatra de pe drum pe care le-a supus analizei unui prestigios laborator neutru din Bucureşti, ICECON S.A., condus de prof. univ. emerit. dr. ing. Polidor Bratu, membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România. Analizele au fost plătite personal de Cristian Ispravnic. „Mi-au dat dreptate în ceea ce am văzut şi vizual, că acea piatră este o piatră care nu se utilizează decât pentru parcări şi drumuri forestiere. Mi-au confirmat două din probele pe care le-am cerut, adică determinarea procentului de părţi fine este de 22 şi norma la acest tip de calitate a drumului este de maxim 0,3 şi totodată rezistenţa la sfărâmare este de 47 când normele ne dau maxim de 25. Să vă explic mai simplu ce înseamnă asta: la acest tip de piatră, la acest grad de rezistenţă la sfărâmare nu se va putea obţine niciodată un grad de compresiune suficientă şi necesară ca să putem pune straturile de asfalt”, a declarat Cristian Ispravnic.

Consilierul judeţean social-democrat a explicat faptul că acest strat de piatră este ca şi fundaţia pentru o clădire. Cu piatra utilizată, drumul Pâncota-Seleuş va ceda în cel mult un an şi jumătate.
După analiza de laborator, va urma şi analiza organelor în drept în acest caz. Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, a anunţat că PSD va sesiza organele competente, inclusiv Curtea de Conturi, pentru acest caz de utilizare a banului public pentru o lucrare de slabă calitate cu impact puternic asupra cetăţenilor care folosesc acest drum şi care au avut de suferit din cauza modului în care a gestionat conducerea Consiliului Judeţean lucrările.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here