Universitatea „Aurel Vlaicu” a început noul an universitar

Aproape 6000 de studenți au început de ieri anul universitar la Universitatea „Aurel Vlaciu” din Arad. Universitatea de stat arădeană a avut una dintre cele mai bune sesiuni de admitere din ultimii ani. De luni, toate cele 9 facultăți vor începe cursurile pentru studii de licență și master.
La ceremonia de deschidere a noului an universitar, organizată în sala festivă din Complexul M, au fost prezenți studenți, profesori, autorități locale, directori de școli. Au fost alături de universitatea arădeană secretarul de stat în Ministerul Educației, prof. dr. ing. Petru Andea, deputații Dorel Căprar, Adrian Todor și Florin Tripa, Prefectura Aradului prin șeful Cancelariei Prefectului, Florina Vasilescu, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci și noul președinte al Ligii Studenților UAV, Emilian Manciu.
Aceștia au punctat importanța educației pentru societatea contemporană, necesitatea formării unor lideri valoroși care să aducă un suflu nou în societatea românească. Au fost menționate și realizările universității arădene, investițiile în baza materială, în dezvoltarea infrastructurii de cazare, dezvoltarea unor noi programe de studii etc. „Una din cele mai importante realizări cu care intrăm în noul an este preluarea clădirii Palatului Băncii Naționale, ce urmează să devină noul sediul al Rectoratului. Este o realizare care a fost posibilă datorită sprijinului oferit de către Ministrul Apărării și senatorul Mihai Fifor și de deputatul arădean Dorel Căprar. Aș vrea să le mulțumesc încă o dată pentru implicarea lor în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea învățământului de stat arădean. De asemenea aș vrea să punctez buna colaborare pe care o avem cu Consiliul Județean Arad cu care derulăm proiecte importante pentru comunitatea noastră. Toți suntem astăzi aici împreună și le urăm un bun venit studenților în anul universitar 2018-2019”, a declarat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here