AROBS – Multinaționala de la Cluj a venit în Arad

– interviu cu Voicu Oprean, CEO și Founder AROBS Transilvania Software

– Spuneți-ne câteva cuvinte despre dvs și despre AROBS – Multinaționala de la Cluj, cum am auzit că i se zice prin presă.

– Am fondat AROBS Transilvania Software în noiembrie 1998, într-un apartament, cu puțin peste 10 colegi. Acum, la energica vârstă de 20 de ani, AROBS este un furnizor de servicii de dezvoltare software și soluții IT inovatoare pentru clienții din 14 țări din Europa de Vest, America de Nord și Asia. Avem expertiză puternică în servicii software pentru mai multe industrii și specializare înaltă pe Automotive, Life Sciences, Travel, Telematics, soluții de optimizare a afacerilor. Ni se mai zice și Multinaționala de la Cluj, pentru că suntem printre foarte puținele firme cu capital românesc 100%, care face achiziții de firme în afara țării și are birouri internaționale.
Am cumpărat două firme în Benelux, care sunt pe piață sub numele de CoSobyAROBS. Acestea au completat distribuția noastră geografică, noi fiind deja prezenți în Germania, Ungaria, Moldova și Indonezia. Să notăm că piața noastră originală a fost Europa și SUA. Clienții noștri de vârf, comparativ cu cifra totală de afaceri a AROBS, provin din Germania, SUA, Finlanda, Marea Britanie, Franța, Elveția și Spania. Fiecare piață nouă, fiecare filială nouă au constituit mari provocări pentru noi.

– Și Aradul se află pe harta AROBS, alături de nume atât de sonore. De ce Arad?

– Noi credem în comunitățile mici și mijlocii cu potențial. Pentru noi, Aradul este exact acest gen de comunitate, cu oameni foarte bine pregătiți de către universități cu imagine consolidată. Eu văd Aradul la doar câțiva pași distanță de crearea ecosistemului IT, care în viziunea mea, este colaborarea dintre comunitatea largă, autorități, universități și firmele de IT. Acest ecosistem există deja în Cluj și funcționează bine. Am deschis biroul nostru din Arad pentru că văd posibilitatea dezvoltării unei comunități de IT, a unei categorii de profesioniști foarte bine pregătiți, care, alături de noi, vor crește nivelul comunității și vor introduce în conversația arădenilor IT&C – industria viitorului.

– Care sunt planurile dvs. pentru filiala din Arad?

– Colegii noști din Arad vor fi programatori care vor lucra în servicii software pentru clienți din multe industrii, în domeniile noastre de specializare înaltă: Automotive, Life Sciences, Travel, Telematics, soluții de optimizare a afacerilor. Vrem să lărgim echipa, avem proiecte interesante, un birou într-o clădire frumoasă… dar poate cel mai important lucru este cultura noastră organizațională.
AROBS este people first. Team first. Comunitatea este foarte importantă pentru noi, sprijinim foarte multe inițiative de responsabilitate socială, evenimente sportive sau dezvoltare personală. Balanța viață personală-viață profesională este de mare importanță pentru noi toți.

– Cum vedeți dezvoltarea AROBS în următorii ani? Pe ce va fi focusul?

– Focusul nostru este pe achiziții de firme care operează în aceeași industrie, care pot crea sinergii cu produsele și serviciile noastre și care nu prezintă dificultăți de integrare în grupul AROBS. Suntem în evoluție constantă de mulți ani. Expansiunea afacerii a necesitat creșterea numărului de angajați, suntem acum peste 750, peste tot în România și în birourile noastre internaționale din Germania, Ungaria, Moldova, Indonezia, Belgia și Olanda. Ne așteptăm ca AROBS să continue să crească și să ajungă la 1.000 de angajați până în 2020.

– Ce mesaj doriți să le transmiteți arădenilor care ar dori să vă devină colegi?

– AROBS Transilvania Software este aici, în inima Aradului și vă așteaptă să dezvoltăm împreună, comunitatea.

 

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici