3 motive pentru care Aradul este un loc ideal pentru angajatorii din IT

AROBS Baiat-pe-masinaDoar 25% dintre firmele din industria IT din România au proprietari români, conform ultimului studiu al ANIS (employer`s association of the software and services industry). AROBS Transilvania Software se numără printre acestea.

Să lucrezi la o firmă românească, în România, pentru un român nu pare a fi o provocare majoră însă se observă diferențe de la oraș la oraș, chiar și în Transilvania.

La sfârșitul lunii mai AROBS a deschis sediu în Arad, introducându-se cu sintagma „Hello #AROBSArad”. La momentul actual, sediul situat în inima Aradului, în Arad Plaza, este un spațiu de dezvoltare pentru o echipă bine închegată, formată din 7 profesioniști tineri. Biroul este pregătit să găzduiască 15 persoane.

Arădenii caută stabilitate 

Aradul este un oraș liniștit și mai puțin dinamic, astfel stabilitatea este un factor important în procesul decizional al arădenilor. Ei apreciază relațiile de lungă durată și sunt mai prudenți în alegerile profesionale.

Specialiștii HR relatează că în procesul de recrutare, deși au fost foarte deschiși la discuții, candidații au fost mai reticenți la schimbare. Totodată au o încredere scăzută în promisiunile multinaționalelor care promit locuri de muncă la ei în oraș. 

Arădenii pun accent pe seriozitate și pasiune 

„Sunt serioși, te ajută, recomandă colegi și au foarte mult bun-simț. Se susțin reciproc și tind să soluționeze conflictele fără ajutor extern.

– dezvăluie Ionela Timoce, recrutor în Arad specializat pe industria automotive.

Deși este o reală provocare să recrutezi pe automotive, pentru că aplicanții ideali trebuie să aibă cunoștințe atât pe partea de hardware cât și pe software, în Arad găsești multe persoane pasionate. Această combinație între pasiune și seriozitate, inspirată și de cadrele didactice de la Universitatea „Aurel Vlaicu”, formează baza unei piețe calificate.

Arădenii au un comportament aparte în spațiul de recrutare 

În Arad nu există încă o cultură a profilelor create pe platforme de cariere. Chiar și în cazurile în care candidații au profile pe LinkedIn, acestea nu sunt active. Astfel, majoritatea profesioniștilor eligibili sunt abordați pe Facebook sau chiar Skype, pe baza recomandărilor. Aceste recomandări sunt foarte valoroase pentru recrutori datorită atenției deosebite cu care se tratează relațiile. Echipele se construiesc, în majoritatea cazurilor, pe baza acestor recomandări, unde colegii existenți au cel mai important rol. Cea mai bună echipă este cea consolidată prin încredere.

Pe aceeași idee, campaniile offline sunt de impact. AROBS Transilvania Software s-a introdus comunității prin 3 bannere de dimensiuni mari, plasate la ieșirea din Arad și în stații de transport public, care sunt vizibile până la sfârșitul anului.

Hello #AROBSArad, bine v-am găsit!

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here