Oncologia se mută pe strada Vicențiu Babeș și se modernizează pe bani de la Ministerul Dezvoltării

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a semnat contractul pentru construirea noii secții de Oncologie, pe strada Vicențiu Babeș, nr. 11-13. Proiectul tehnic, cât și execuția lucrării, au o valoare de 9.339.050,64 lei, fără TVA și vor fi realizate cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Obiectivul de investiții „Secție de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad” se va desfășura etapizat. În prima etapă va avea loc elaborarea documentației tehnico-economice, faza proiect Tehnic de execuție și va costa 105.551,64 lei. Va urma etapa B, execuția lucrărilor, evaluată la 9.179.293,39 lei fără TVA și etapa C, asistență tehnică și urmărirea execuției care se ridică la 54.205,61 lei fără TVA
Durata de realizare a investiţiei este estimată la doi ani și jumătate. Clădirea de pe strada Vicențiu Babeș, care urmează să fie modernizată și dotată pentru a corespunde cerințelor unui spital, are regim de înălţime demisol + parter + etaj, se află în proprietatea Consiliului Judeţean Arad și este considerată optimă pentru a fi compartimentată în funcţie de necesarul de servicii medicale acordat pacienţilor cu afecţiuni oncologice din judeţul Arad. „În prezent, secția de Oncologie are 600 m2, iar în sediul nou vom avea 4000 m2, cu circuite medicale noi, adecvate. Ar mai fi o problemă cu personalul specializat în oncologie. Am mai avea nevoie de medici, de asistente, dar sperăm că vom rezolva și aceste lucruri. Trebuie să ținem cont că incidența bolii în județul Arad este printre primele cinci din țară. Va trebui să ne axăm mult și pe profilaxie, să le explicăm oamenilor că prevenția este foarte importantă. În prezent, avem circa 14.000 de bolnavi în evidență și tratăm peste 3.000 de pacienți anual. Fluxul internărilor, inclusiv cele de zi, este de circa 700 lunar. În condițiile în care noua locație va avea un spațiu suficient, vom putea lucra atât pe tratament cât și pe prevenție, astfel încât în timp să reducem incidența la cancer și rata de mortalitate din județul nostru”, a declarat dr. Szekely Orban Csaba, șeful secției de Oncologie a Spitalului Județean Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here