Procurorii arădeni au rezolvat misterul: Zorro nu există în cazul împușcăturilor din Confecții

Foto: Arhiva

Zorro nu a fost în cartierul Confecții în noaptea de 1 octombrie, nici nu l-a împușcat pe Daniel Dragoman și nici măcar nu există. Aceasta este concluzia procurorilor arădeni în urma cercetărilor efectuate în acest caz.
În noaptea de 1 octombrie, Daniel Dragoman, cunoscut ca unul dintre locotenenții lui Uțu Rohozneanu a fost împușcat în cartierul Confecții, cu o armă de calibrul 9 mm. Polițiștii au reușit în câteva ore să dea de urma agresorilor și după negocieri cu avocatul lor, aceștoa s-au predat. Alin Iovănuț și Florin Malița au declarat că nu ei l-ar fi împușcat pe Dragoman, ci un alt bărbat, un necunoscut îmbrăcat în negru. Numai că, Dragoman i-a menționat în declarația dată în fața procurorului de caz drept agresori pe Alin Iovănuț și Florin Malița.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au arătat de fapt ce s-a întâmplat în noaptea de 1 octombrie. Ei spun că există suspiciunea rezonabilă
că în noaptea de 1 octombrie, în jurul orei 4,00, Daniel Dragoman a venit cu mașina acasă la concubina sa. În momentul în care a coborât din autoturism, el a fost atacat de cei doi bărbați, care au ajuns cu o altă mașină în cartierul Confecții.
„În timpul confruntării victimei cu acesta, celălalt inculpat a executat două focuri de armă, după o prealabilă ameninţare. Cel de-al doilea proiectil tras a lovit coapsa piciorului stâng al persoanei vătămate determinând leziuni traumatice specifice unor plăgi prin împuşcare. Consecutiv agresiunii, profitând de retragerea victimei care a constatat că este rănită, unul dintre inculpaţi a sustras borseta aparţinând persoanei vătămate în interiorul căreia se afla o sumă de bani.
După incident, cei doi inculpaţi şi-au asigurat scăparea, unul prin fugă iar celălalt deplasându-se cu autoturismul”, spun procurorii arădeni. Ei au dispus în data de 04.10.2018 punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpaţi, unul sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie, tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, iar celălalt pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, complicitate la tentativă de omor şi complicitate la uz de armă fără drept. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au formulat în cursul zilei de 05.10.2018 propunere de arestare preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile, iar magistrații arădeni au decis arestarea celor doi agresori.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here