VEZI AICI cum poți scăpa de deșeurile electrice cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice

Municipiul Arad se află pe harta participanților la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima dată pe 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume. Autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Arad, împreună cu partenerii locali, încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania din 13-19 octombrie din Municipiul Arad.
Cetățenii au ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Această inițiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 26 de membri ai săi și implică în jur de 40 de organizații diferite din 20 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil, fiind susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Aparatele electrice stricate pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile pe 13 octombrie, între orele 10.00-16.00, în următoarele locații din Arad:
– Zona Alfa – în spatele Carrefour, lângă Biserică
– Zona Micalaca – Str. Abrud în spatele blocului nr. 129 sc. C (spatele pieţei Mioriţa)
– Zona Gării – terenul de lângă Grădiniţa PP15 str. Avrig
– Zona Vlaicu – Piaţa Agroalimentară (intrarea hală)
– Calea Timișorii nr. 39 – în faţa Centrului de Zi pentru vârstnici
– Zona Grădiște – în faţa Sc. Gen. Aron Cotrus, Aleea Romaniței

În perioada 13-19 octombrie, Serviciul Local de Colectare Arad asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Pentru aceasta poate fi apelat gratuit numărul TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00, pentru realizarea unei programări.
Echipa Serviciului Local de Colectare Arad asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.
Prin participarea la această acțiune de colectare, există șansa de a se câștiga unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: un frigider, un cuptor cu microunde, 5 cafetiere, 5 mașini de călcat și 5 mixere. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 22 octombrie, la ora 12.00, pe platoul Pieței Avram Iancu.
Se estimează că în 2018 vor fi generate 50 milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Doar 20% din deșeurile electrice generate la nivel global sunt reciclate în fiecare an, ceea ce înseamnă că, anual, 40 de milioane de tone de deșeuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzacționate ilegal și tratate neconform, iar acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 66% din tarile lumii au o legislație privind deșeurile electrice. Implicațiile sunt pierderi uriașe de materii prime valoroase și critice pentru industrie, precum și probleme serioase de sănătate, de mediu și sociale prin transferurile ilegale de deșeuri către țările în curs de dezvoltare.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here