Un apatrid a vrut să iasă din țară folosind pașaportul altei persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat un bărbat care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de documentul de identitate al altei persoane, deoarece pașaportul personal avea perioada de valabilitate expirată.
În data de 23.10.2018, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieși din țară un bărbat care călătorea ca pasager într-un autoturism marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Germania. La control, el a înmânat poliţiştilor de frontieră un document de identitate românesc, care au constatat că între acesta şi documentul de călătorie prezentat sunt diferenţe de fizionomie. În urma verificărilor s-a stabilit ca bărbatul în vârstă de 30 de ani, este o persoana fără cetăţenie, posesor al unui document eliberat de autorităţile române care era expirat.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here