Mai bine mai târziu decât deloc: după 22 de ani edilul Falcă își vrea terenul înapoi și face parcare

Un teren concesionat Inspectoratului Școlar Județean Arad, solicitat în instanță de către municipalitatea arădeană va ajunge după 22 de ani din nou la Primăria Aradului.
Totul a început în 11 martie 1996, când Primăria Municipiului Arad a acordat în concesiune, pentru 99 de ani, un teren de 950 metri pătrați de pe strada Aviator Georgescu nr. 9, Inspectoratului Școlar Județean Arad. Regretatul Cristian Moisescu, primarul Aradului din acea vreme, a stabilit că pe locația respectivă va fi construit un internat școlar, cantină și două laboratoare.
Având în vedere faptul că în ultimii 22 de ani nu s-a realizat nimic pe acest amplasament, municipiul Arad a solicitat terenul înapoi, pentru salubrizare și pentru realizarea ulterioară a unei parcări. Inspectoratul Școlar Județean Arad s-a opus și s-a ajuns la instanță, iar sentința este favorabilă municipalității. „Sper ca Inspectoratul Școlar Județean Arad să respecte comunitatea arădeană și să nu meargă mai departe pe calea proceselor, pentru a câștiga timp să realizăm studiile necesare pentru obiectivele Primăriei pe această suprafață de 950 de mp. Rugămintea noastră este ca Inspectoratul Școlar să dea drumul procedurii pentru ca municipalitatea arădeană să reintre în posesia acestui teren”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here