Conferinţa Internaţională COMSYMBOL, ediția a patra, la Universitatea „Aurel Vlaicu”

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Centrul de cercetare „Serge Moscovici”, IARSIC-ESSACHESS-CORHIS și Universitatea Paul Valéry Montpellier, Franța organizează a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale COMSYMBOL, la Complexul Universitar M (Micălaca, zona III), în perioada 8 – 9 noiembrie 2018.
Deschiderea Conferinţei a avut loc loc în data de 8 noiembrie la ora 10,00, în Sala festivă a Complexului. „Este o bucurie pentru noi să găzduim ediția de anul acesta a Conferinței Comsymbol. O conferință care a adus la Arad cercetători din întreaga lume, care deschide noi perspective universității noastre în domeniul cercetării. Mulțumim celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment științific, în special aș vrea să mulțumesc prof. Ștefan Bratosin și prof. Mihaela Tudor pentru implicarea lor și pentru eforturile pe care le-au făcut ca acest eveniment să se desfășoare la Arad”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV. La festivitatea de deschidere au participat, alături de conducerrea UAV, viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, directorul Bibliotecii Județene Arad, Doru Sinaci, Lucian Cosma, inspector în cadrul Prefecturii Arad, responsabilii ştiințifici ai evenimentului.
Conferinţa are o temă de mare actualitate: „Believe in Technology: Mediatization of the Future and the Future of Mediatization” (« Croire en la technologie: médiatisation du futur et futur de la médiatisation »). Ea își propune, în principal, să evidențieze impactul schimbărilor pe care dezvoltarea tehnologică digitală fără precedent pe care o trăim în cadrul celei de – a patra revoluţii industriale, le are asupra societăţii în ansamblu (de la Facebook la inteligenţa artificială şi robotică).
Conferinţele plenare au fost susţinute de directorul IARSIC – Corhis de la Universitatea Paul Valéry, prof. univ. dr. Ștefan Bratosin, co-responsabil ştiințific al conferinţei, directorul catedrei UNESCO de Jurnalism şi media de la Universitatea din Strasbourg, Franța, prof. univ. dr. Philippe Viallonsi, directorul Centrului media şi audiovizual CERM de la Universitatea din Mons, Belgia, prof. univ. dr. Safar Haytham. La eveniment participă cercetători din 15 ţări (Franța, România, Belgia, Elveția, Spania, Cipru, Statele Unite, Brazilia, Uganda, Nigeria, Camerun, Ungaria, Rusia, Turcia, Algeria).

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here