Lansare de carte la Biblioteca Județeană: „Comunicare, Cultură și Societate: De la teorie la practică”

Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” din Arad a găzduit o lansare de carte, în cadrul proiectului „Comunicare și Cultură în Societatea Mileniului III”, finanțat prin Centrul Municipal de Cultură Arad prin Asociația pentru Cultură, Educație și Tineret „Vasile Goldiș”, în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. Volumul „Comunicare, Cultură și Societate: De la teorie la practică”, Culegere de studii – volumul II a fost editat sub coordonarea conf. univ. dr. Cristian Măduța, director de proiect și conf. univ. dr. Maria Sinaci. Din echipă mai fac parte conf. univ. dr. Cristian Bențe și conf. univ. dr. Oama Morcan. Parteneri au fost Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Tehnologic de Industrie Allimentară Arad și Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” din Arad.
Lucrarea lansată astăzi cuprinde o serie de studii având ca autori cadre didactice și cercetători de la UVVG dar și de la Universitatea „Aurel Vlaicu”, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu sau Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca. Este vorba despre continuarea unui demers publicistic demarat cu un an în urmă și care, spun inițiatorii, urmează să fie continuat și pe viitor. O parte dintre autori, alături de studenți, elevi și oameni de cultură au ținut să fie prezenți la eveniment. Între lucrările publicate se află un studiu care ține oarecum să lege tradițiile culturale arădene de valențele europene pe care întreaga zonă de Vest le va primi odată cu preluarea de către Timișoara a mandatului de Capitală Culturală a Europei în anul 2021. Este vorba despre „Timișoara 2021 – Simbol și imagine. Eseu despre legitimitate și promovare”, având ca autori pe Adrian Păcurar și Lia Lucia Epure. Conf. univ. dr. Lia Lucia Epure, cadru didactic la UVVG, a vorbit despre simbolistica europeană și multiculturală a Timișoarei și, prin extindere, a întregii zone de vest a țării, un areal lipsit de conflicte interetnice și care poate servi drept model de conviețuire pașnică. Dar a fost subliniat și modul în care orașul Timișoara se pregătește să devină Capitala Culturală a Europei.
Mai mulți dintre autorii studiilor publicate în volumul lansat la biblioteca județeană arădeană și-au prezentat pe scurt lucrările și chiar au participat la dezbateri extrem de interesante legate de ideile lansate cu această ocazie.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici