Halucinant: Gheorghe Falcă vrea să aducă Mureșul, Cetatea și o parcare în locul Pieței Catedralei

Mureșul va ajunge în fața Catedralei ortodoxe vechi, unde va fi construită o arteziană sub forma Cetății Aradului și o parcare subterană cu 261 de locuri. Acesta este planul primarului Falcă cu actuala Piață a Catedralei, care va fi demolată.
Un control de legalitate al Prefecturii a scos la lumină mai multe neconcordanțe legate de proiectele edilului față de Piața Catedralei. Din răspunsul pe care Primăria îl va trimite Prefecturii Județului Arad și care va fi făcut public în ședința Consiliului Local Municipal care se va desfășura astăzi, a rezultat că edilul Falcă își propune să transforme Piața Catedralei într-un loc de domeniul SF-ului. În Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 365/21.09.2018 de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție „Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad” se arată exact ceea ce se va întâmpla în Piața Catedralei. Astfel, în studiul de fezabilitate actualizat au fost propuse două variante de refacere a zonei, dar s-a ales soluția unei parcări subterane cu un nivel și 261 de locuri de parcare pentru turiștii care vin în Piața Catedralei. Va avea loc „amenajarea unui canal de apă, care imită cursul râului Mureș prin municipiu și a unei fântâni arteziene în centrul acestuia, care are forma și reprezentarea cetății Aradului”, se arată în răspunsul care va fi trimis Prefecturii. Vor fi montate bănci, jardiniere florale și se vor planta „noi vegetații revigorante, cu material dendrologic adecvat pentru crearea unor zone atractive pentru locuitori”.
Concluzia pentru care se demolează Piața Catedralei: „Astel s-a urmărit eliberarea Pieței Catedralei de construcțiile existente, creșterea suprafeței destinate pietonilor până la maxim funcțional”. Adică, vor veni turiștii cu sutele, vor parca în parcarea subterană, vor admira Mureșul din fața Catedralei, arteziana în formă de cetate, vor merge la Turnul de Apă și în Parcul Reconcilierii și se vor odihni pe băncile de 8.500 de euro de pe Mețianu. Asta, dacă nu cumva în strategia regenerativă urbană a edilului alintat cu supranumele de Faraonul de la Brad nu figurează și pe actualul amplasament al pieței alte bănci de mii de euro bucata, care să acompanieze simulacrul de Mureș și butaforia Cetății Aradului așa cum o visează marele vizionnar al Aradului cu ambiții europarlamentare.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here