[VIDEO] Interes major pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre Arad și Provincia Henan din China

O delegație a Consiliului Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) Arad a efectuau de curând o vizită în provincia chineză Henan, ca parte a întăririi relațiilor de colaborare economică între companii arădene și chineze. Mircea Purcaru, președinte, Mihaela Breaz, director executiv și Zhao Yang, care ocupă mai multe funcții în cadrul unor organizații și asociații economice și culturale româno-chineze, au prezentat câteva detalii despre vizită dar și despre acțiunile programate în viitor pentru a stabili relații de colaborare concrete între firme din provincia Henan și companii arădene. Cu ocazia vizitei în China, delegația română a avut un program extrem de încărcat de întâlniri și vizite, care a conturat clar interesul sporit al părții chineze de a dezvolta relații de colaborare pe multiple planuri, economic, cultural, turistic cu partea română. A fost vizitat un uriaș complex de comerț pe sistemul „O2O” (online to offline), care permite achiziționarea de produse comandate online și eliberate din depozite în timp extrem de scurt conform comenzii transmise online.

La capitolul planuri de viitor, a fost prezentată oportunitatea de a organiza o importantă misiune economică arădeană în Provincia Henan, anul viitor, în luna mai. Acțiunea va fi integrată manifestărilor dedicate celebrării a 70 de ani de relații diplomatice între România și China, în anul 2019. Este vorba despre un grup de 80 de oameni de afaceri din Arad care vor putea participa între 17 și 23 mai 2019 la Forumul Româno-Chinez de Cultură, Turism, Economic și Comercial, organizat de Henan Haishun Culture Media Co., Ltd. și sprijinit de Guvernul Popular al Provinciei Henan și Consulatul General al României la Shanghai.
Provincia Henan este amplasată în partea central-estică a Chinei, are în jurisdicție 17 prefecturi, o municipalitate cu administrare provincială și 150 de județe. Având o populație de 105,4 milioane locuitori, Henan este cea mai populată proivincie a Chinei, cu cea mai dezvoltată agricultură dar și cu specific cultural și potențial turistic. Este de asemenea și foarte dezvoltată economic în domenii cum ar fi industriile alimentare, ale materialelor neferoase, industriei chimice, a automobilelor, a echipamentelor și textilelor. Turismul și industriile culturale contribuie de asemenea la creșterea economică importantă a regiunii.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here