Șocant: un TIR radiat din circulație găsit plin cu semințe la Vama Vărșand

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au depistat un bărbat din România care conducea un TIR radiat din circulaţie.
Ieri, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român în vârstă de 34 de ani, la volanul unui automarfar marca IVECO, înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor, seminţe de floarea soarelui, cu destinaţia Ungaria. La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi documentele autovehiculului. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au observat că certificatul de inspecţie tehnică periodică prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals. Extinzând cercetările, s-a constatat că TIR-ul a fost radiat din circulaţie. Șoferul a declarat că este angajat la societatea comercială care deține automarfarul și nu știa că documentele nu sunt autentice, iar autovehiculul este radiat din circulaţie.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatirculat, uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here